Lånat.se

Trustly lån

Vad är ett Trustly lån? Ett Trustly lån är ett lån för dig som behöver låna pengar akut med snabb utbetalning. Du kan ha pengarna på ditt konto inom några minuter med Trustly. Hos vissa långivare kan du även få ditt lån utbetalat under kvällar och helger.

Låna snabbt, tryggt och säkert genom Trustly

För snabba och säkra lånutbetalningar så rekommenderar vi dig att vända dig till en långivare här hos oss som samarbetar med Trustly. För dig som låntagare så innebär detta alltid att du har möjlighet att kunna få ditt lån utbetalat snabbast möjligt.

Det är inte alla långivare som kan erbjuda utbetalningar genom Trustly, så om ett Trustly lån intresserar dig så var noga med att se först alltid över vilka långivare som faktiskt kan erbjuda dig denna betalningstjänst. Som alltid när det gäller en ansökan om lån så är det också viktigt att du kommer ihåg att jämföra lånens räntekostnader och övriga lånevillkor innan du skickar iväg din ansökan.

Samma säkerhetshantering av dina personuppgifter som sker vid en traditionell låneansökan och hos en vanlig bank sker även genom Trustly. Det finns alltså ingen risk att dina personuppgifter kan hamna i händerna på någon obehörig.

Extra trygghet får du som låntagare också av att veta att de långivare som du finner här på vår hemsida är under noga statlig tillsyn från den svenska Finansinspektionen. Detta gäller inte bara alla Trustly lån utan även alla övriga typer av lån som du hittar hos oss.

Vad är Trustly?

Trustly Group AB är ett svenskt It-företag som grundades 2008. Trustly erbjuder sina kunder snabba och säkra betalningslösningar genom direktbetalning. En av de stora anledningarna till att Trustly har tagit marknaden med storm är just möjligheten med direktbetalningar mellan konton.

Som kund så vill man alltid kunna känna sig 100% trygg och säker, något som man alltid kan göra som kund hos Trustly. Idag så är även de flesta av Sveriges stora banker som exempelvis Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Nordea anslutna till Trustlys betalningslösning.

En förutsättning för att du som låntagare ska få ditt lån så snabbt som möjligt är att långivaren och din vanliga fysiska bank båda är anslutna till Trustlys betalningslösning för direktbetalningar.

Trustly lån, för oförutsedda kostnader

Plötsliga utgifter händer oss alla. Oavsett om detta skulle gälla svår tandvärk som kräver akut tandvård, att växellådan på bilen går sönder eller att ungarna snabb behöver nya vinterskor, så är dessa bara några få exempel på när ett Trustly lån passar alldeles utmärkt.

Var bara noga med att ansöka om ditt Trustly lån för att du verkligen behöver det och inte enbart för att det kan ge dig en snabb lånutbetalning. Att låna för krogbesök, spel eller annan onödig konsumtion är heller aldrig något som rekommenderas.

Så ansöker du om lån hos en långivare som använder Trustly

Att ansöka hos en långivare som samarbetar med Trustly går till på precis samma vis som när du ansöker hos en annan långivare online:

• Du börjar med att helt enkelt klicka dig in på den långivare som du har valt ut och som erbjuder Trustly lån.

• Du fyller sedan i dina personuppgifter ihop med eventuella övriga kompletterande uppgifter som din långivare ibland kan tänkas behöva få svar på.

• I slutet av din ansökan så får du identifiera dig ditt BankID och efter detta så är din ansökan ifylld och ivägskickad, från början till slut så tar din ansökan högst ett par minuter.

Om du helst vill ansöka från din dator eller din mobiltelefon är upp till dig själv och vad du känner dig mest bekväm med. Då du har möjlighet att ansöka från olika enheter så kan du också ansöka om ditt lån från hemmets trygga vrå, på bussen, på väg till mataffären eller var som helst där du önskar befinna dig.

Det enda du behöver se till är att du har en trygg internetuppkoppling med nära tillgång till ditt BankID. Ditt lånebesked får du antingen direkt på din skärm eller skickat till din E-post.

Lån genom Trustly utan UC och trots betalningsanmärkningar

För många som vill behålla sin kreditvärdighet helt intakt hos UC så kan även ett Trustly lån vara ett riktigt bra alternativ. Ett Trustly lån utan UC innebär att långivaren istället gör sina kreditupplysningar hos något annat kreditupplysningsföretag i branschen än hos UC. Tack vare att dessa företag inte jämför sina upplysningar med UC så påverkas heller inte din kreditvärdighet hos UC överhuvudtaget.

UC är annars en förkortning för Upplysningscentralen, vilka är Sveriges största och mest välkända kreditupplysningsföretag. En vanlig missuppfattning bland många låntagare är annars att tro att UC betyder en och samma sak som en kreditupplysning och att ett ”Lån utan UC” innebär att någon kreditupplysning inte kommer att göras, detta kan dock inte vara mera inkorrekt.

En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om att låna pengar i Sverige, helt enligt Kreditupplysningslagen (KuL). Att ingen UC görs betyder vanligtvis att kreditupplysningen istället görs av långivaren hos Creditsafe eller Bisnode, som är de största kreditupplysningsföretagen bakom UC.

Det finns även flera långivare som erbjuder Trustly lån för dig som har en lägre kreditvärdighet. Att man som låntagare även har en eller flera betalningsanmärkningar är heller inte något som är ovanligt. Och som ofta även kan ingå i den lägre kreditvärdigheten.

Det är mera vanligt att långivare som gör sina kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode än hos UC kan acceptera din lägre kreditvärdighet och trots detta ändå bevilja dig ditt lån. Ta dock inte givet att så alltid kommer att vara fallet, för att du ska kunna skapa dig de bästa möjligheterna efter dina förutsättningar så behöver du alltid jämföra lån innan du ansöker.

Förbättra din kreditvärdighet för bästa möjliga Trustly lån

Som vid alla typer av lån så är det den individuella kreditupplysningen som ligger till grund för om och hur mycket pengar du kan få låna, så även med Trustly lån. Efter att långivaren har gått igenom resultatet från din kreditupplysning så får du ett snabbt besked om de kan bevilja dig ditt lån.

Får du ett positivt lånebesked så får du även veta vilken räntekostnad du kan få på ditt lån. En lägre kreditvärdighet ger dig alltid minskade förutsättningar att få ditt lån beviljat så som det även kan ge försämrade lånevillkor vid ett positivt besked.

Det är därför alltid viktigt att jobba för att förbättra sin kreditvärdighet. Att samla flera dyra lån hos en enda långivare, att försöka öka sin årsinkomst, att försöka inleda ett sparande samt att inte dra på sig fler onödiga kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar är vad som är allra viktigast.

Att förbättra sin kreditvärdighet är heller inget som är en snabb åtgärd utan är något som oftast kan ta längre tid. Det är därför viktigt att börja omedelbart med att göra vad man kan för att skapa sig en långsiktig och hållbar privatekonomi.

Vi hjälper dig hitta rätt lån