Lånat.se

Låna pengar till bröllop

Hur gör jag om jag vill låna pengar till mitt bröllop? Du kan låna pengar till bröllop genom att ansöka om ett privatlån på nätet. Du ansöker via din dator, mobil eller surfplatta. Du kan också välja att ansöka om ett privatlån hos din vanliga fysiska bank.

Tänk på detta när du vill låna pengar till ditt bröllop

Ett bröllop är för de flesta en höjdpunkt i livet och man vill göra det värt att minnas. Detta kan betyda den perfekta klänningen eller kostymen, en fantastisk bankett med vänner och familj eller en exotisk smekmånad för att nämna några exempel.

Det finns lika många perfekta bröllop som det finns bröllopspar, men en sak har de alla gemensamt – det kostar oftast mer än man har på sparkontot och då passar det bra att backa upp finanserna med att låna till bröllop.

Det viktigaste är att göra en plan över hur man vill att själva bröllopet med efterföljande firande skall se ut. Var skall det äga rum, ekipering, brudens hår och make up, fotograf, bröllopsmiddag, fest, smekmånad….listan kan göras lång, men det blir en perfekt dag för att dela med nära och kära. Se över er ekonomi, hur stor del av kostnaderna kan ni täcka med eget kapital och hur mycket behöver ni låna.

Var realistiska angående summan och avbetalningsplanen så att ni inte lever över era tillgångar, att låna pengar till bröllop skall vara en hjälp för att uppfylla drömmar och inte för att ligga sömnlös.

Kan vem som helst låna pengar till bröllop?

De flesta har möjlighet att kunna låna till sitt bröllop, de vanligaste kraven du bör uppfylla är:

1) Att du, precis som när det gäller att gifta sig, är minst 18 år.

2) Att du har en fast inkomst som vanligtvis minst behöver uppgå till ca 100 000-120 000 kr. Långivaren vill försäkra sig om att lånet kommer att betalas tillbaka inom den överenskomna tiden, därför vill de att du visar en god återbetalningsförmåga. I vissa fall kan studiemedel och olika typer av bidrag godkännas som en del av din inkomst, så om du är berättigad till dessa är det alltid bra att ta med dem i din ansökan om att låna pengar till bröllop.’

3) Att du inte har några aktiva betalningsanmärkningar, ett vanligt krav är att ingen ny betalningsanmärkning får ha uppstått inom de senaste 6 månaderna.

4) Du behöver vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.

5) Du får inte ha något aktivt ärende hos Kronofogdemyndigheten.

Tänk på att alltid jämföra mellan de olika långivarna eftersom det kan skilja en hel del när det gäller ränta, totalkostnad eller extra avgifter för att nämna några exempel. När man lånar pengar till bröllop är det värt att undersöka vilket alternativ som verkligen passar bäst för att undvika onödiga utgifter.

Hur ansöker man enklast om sitt lån till bröllop?

När du lånar pengar till bröllop handlar det om ett privatlån, eller blancolån som det också kallas. Detta innebär att:

• Allting sköts enkelt online.
• Du kan låna mellan 5.000-600.000 kronor.
• Du får snabbt besked om din ansökan godkänts, och pengarna kommer snabbt in på konto.
• Ingen säkerhet behövs för att backa upp lånet.
• Inga onödiga väntetider, möten eller krångliga blanketter.
• Det är din kreditvärdighet som avgörs efter den lagstiftade kreditupplysningen som avgör hur mycket pengar du får låna.
• Du väljer enkelt och smidigt långivare här på vår hemsida.

Fyll bara i dina personliga uppgifter på långivarens hemsida med hjälp av ditt BankID. Välj hur mycket pengar du vill låna och hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka lånet.

När det gäller just lånets löptid (återbetalningstiden) så kan det vara bra att veta att det blir lägre låneavgifter ju snabbare du betalar tillbaka pengarna. Sagt detta skall du dock alltid välja en realistisk löptid som din ekonomi klarar av att hantera även om något oförutsett inträffar, och denna typ av lån till bröllop kan man betala tillbaka helt eller delvis snabbare än överenskommet utan att man för den skull får några straffavgifter.

När du skickat din ansökan får du ofta ett preliminärt besked med en gång, och om den sedan får ett slutgiltigt godkännande har du i vanliga fall pengarna på ditt konto inom högst ett par bankdagar, vanligtvis så får du tillgång till dina pengar betydligt snabbare än så.
Allt du behöver göra sedan är att planera det perfekta bröllopet som ni har drömt om att det ska se ut, och njuta av en oförglömlig dag i sällskap av vänner och familj.

Vi hjälper dig hitta rätt lån