Lånat.se

Låna pengar till kontantinsats

Hur kan man låna pengar till kontantinsats? Du kan låna pengar till kontantinsatsen genom ett privatlån online eller genom att vända dig till din vanliga fysiska bank. Kontantinsatsen motsvarar 15% av det totala värdet på bostaden som du önskar köpa.

Låna pengar online eller via din fysiska bank

När du vill låna pengar till kontantinsats så kan du antingen göra detta genom att välja en långivare här hos oss eller genom att kontakta din vanliga bank. När du ansöker om att låna pengar till kontantinsats online, via ett så kallat privatlån eller blancolån, så är din ansökan alltid lika snabb och smidig.

Om du väljer att låna hos en fysisk bank så är det viktigt att veta om att du behöver ha en god kreditvärdighet för att ditt lån ska kunna beviljas. Låneprocessen kan också ta längre tid vad gäller att få till ett möte för att diskutera ett lån och även för att få det utbetalt till kontot.

I stort sett alla vanliga traditionella storbanker har även mer eller mindre identiska krav för att bevilja ett lån. Detta innebär i princip att om en bank skulle säga nej så är det väldigt troligt att övriga banker skulle göra detsamma. När du lånar pengar till kontantinsats via en vanlig fysisk bank så har du annars goda möjligheter att kunna få ditt privatlån till en lägre räntekostnad.

Jämför lån och spara pengar och tid

Det kan vara både knepigt och omständigt att jämföra lån, särskilt om man är oerfaren och inte vet hur eller vart man ska leta. För att hjälpa dig som vill låna pengar till kontantinsats så har vi också jämfört lån till dig. För dig som låntagare så innebär detta att du får förbättrade chanser att hitta ett lån till en lägre effektiv räntekostnad.

Utöver detta så riskerar du heller inte att ansöka om ett lån vars krav du inte uppfyller och du sparar även tid. Den tid som du sparar kan du istället med glädje lägga på att planera för det drömboende som du äntligen har hittat. När du väljer långivare på vår sida så kan du också känna dig trygg och säker, samtliga långivare som du kan hitta hos oss är under noga statlig kontroll av Finansinspektionen.

Så här gör du för att låna pengar till kontantinsats

Det allra vanligaste är att man behöver låna till kontantinsatsen när man köper en fastighet, just för att kontantinsatsen blir för stor att kunna finansiera själv när boendets totala värde även är så pass högt. Investeringsmässigt är detta också klart motiverat. Det är en stor fördel att äga en fastighet och betala till sig själv och inte hyra en fastighet.

Om du väljer att låna pengar utan säkerhet genom att välja ett privatlån här hos oss, ja då är ansökningsprocessen alltid lika enkel och smidig:

● Välj långivare.
● Fyll i lånebelopp, lånets löptid och dina personuppgifter.
● Signera din ansökan med ditt BankID.
● Klart.

Från början till slut så tar din ansökan enbart ett par minuter att göra. Snabbt besked får du antingen direkt på skärmen eller till din E-postadress. Vanliga utbetalningstider av lån utan säkerhet är ca 1-2 bankdagar. Vill du underlätta för snabbaste möjliga utbetalning så ansök i sådana fall om ditt lån under veckans första hälft och under normala kontorstider. Du har också alltid alternativet att vända dig till din fysiska bank för att diskutera ett lån. Börja i sådana fall med boka in ett möte hos din bank. Var sedan så väl förberedd som du bara kan vara inför mötet.

Oavsett om du väljer att låna pengar till kontantinsats online eller genom en fysisk bank så är det alltid viktigt att komma ihåg att grunden för om du ska bli beviljad ett lån eller inte ligger i din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet slås fast av långivare eller banken efter att dessa först har gjort en kreditupplysning. En kreditupplysning måste alltid göras i samband med en ansökan om lån, enligt Kreditupplysningslagen (KuL).

Tänk på detta när du vill låna pengar till kontantinsats

● Vad är din boendekostnad idag och jämför med vad den kan bli när du tänkt låna. Gäller vid bolån.
● Inkomster: Fast arbete eller en tillfällig anställning. Hur ser ditt ekonomiska utgångsläge ut?
● Har du möjlighet att spara till en kontantinsats?
● Jämför villkor och den effektiva räntekostnaden.
● Amorteringskrav och återbetalningstid. Är dessa rimliga och passar det min återbetalningsförmåga?

Vi hjälper dig hitta rätt lån