Lånat.se

Konsumtionslån

Vad är ett konsumtionslån? Ett konsumtionslån är ett privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån, och som är avsett för privat konsumtion. Som låntagare så väljer du själv hur du vill nyttja detta lån. Du kan ansöka om ett privatlån online eller hos en fysisk bank.

Så väljer du rätt konsumtionslån

När det finns så pass många olika typer av privatlån på marknaden som det gör idag så blir det också än viktigare att jämföra dessa mellan varandra. Detta kan dock ta tid att göra och det kan även vara svårt om man inte vet hur eller vart man ska leta. För att hjälpa dig på vägen med detta så har vi också samlat nätets bästa privatlån utan säkerhet här på vår hemsida.

Olika typer av privatlån kan också vara smslån, snabblån och mikrolån. Det är även flera av dessa lån som du finner här hos oss. När du exempelvis ska hitta ett bra smslån så är det viktigast att se över vilka räntekostnader som erbjuds och vart du uppfyller de krav som långivaren ställer.

Idag är det exempelvis inte alls ovanligt att man som låntagare har en eller flera betalningsanmärkningar. Det finns flera långivare som accepterar dessa förutsättningar men det är också ett viktigt exempel när du ska välja rätt konsumtionslån.

Jämför lån och spara både pengar och tid

När du är på jakt efter det som är det absolut bästa lånet för dig, ja då är det också viktigt att ha som regel att alltid vända sig till vår hemsida. För dig som låntagare så innebär detta:

• Du förbättrar dina möjligheter att hitta ett konsumtionslån till bra villkor vilket gör att du sparar pengar.

• Du minskar dina risker att ansöka om ett lån där du inte uppfyller dess krav.

• Du sparar tid genom att du hittar allt du behöver veta här på en enda sida.

• All information, hjälp och vägledning som du får av oss är gratis.

Tänk också på att enligt lag så tas alltid en kreditupplysning för varje ansökan som du gör. Det är därför betydligt bättre att börja med att välja ut ett par bra långivare att ansöka till istället för att ansöka hos alla som du kan hitta.

Så ansöker du om ditt lån

Oavsett om du skickar in dig ansökan via din mobiltelefon som ett smslån eller använder din dator eller surfplatta, ja då är ansökningsprocessen alltid lika enkel.

• Du klickar dig helt enkelt bara in på den eller de långivare som du har valt ut här hos oss.
• Du får sedan fylla i dina personuppgifter och besvara andra eventuella frågor som din långivare kan tänkas behöva få svar på.
• Du verifierar sedan att du vill skicka in din ansökan genom att skriva under med ditt BankID. Efter detta så är din ansökan inskickad och klar.

Snabbt lånebesked får du på skärmen eller via E-post. En utbetalning kan ske inom en kvart som allra snabbast men vanligare är att den sker inom ett par timmar. Är det ett större privatlån som du har ansökt om så kan utbetalningen ta som längst 1–2 bankdagar.

Innan du ansöker om ditt konsumtionslån

Som vi redan varit inne på så är ju ett smslån och alla andra typer av privatlån till för privat konsumtion, vilket innebär att du nyttjar det precis så du vill när du väl fått lånet beviljat. En riktigt bra möjlighet när det finns ett behov av att låna pengar snabbt och enkelt.

Även om det finns många bra fördelar med privatlån så behöver man som låntagare också ta kloka och välgenomtänkta beslut innan man exempelvis skickar iväg en ansökan om ett smslån. Som låntagare så behöver du också vara säker på att du kan avbetala ditt lån månadsvis tills dess att det är helt återbetalat till långivaren.

Att chansa på att ens ekonomi ska klara detta är aldrig rekommenderat. Gör istället upp en noggrann budget över dina inkomster och utgifter. Är lånet absolut nödvändigt och din budget säger ja, då är det även dags att hitta ett förmånligt smslån eller annat lån som passar dig här på vår hemsida. Skulle det däremot visa sig att din budget inte klarar av den extra utgift som lånet innebär, ja då är det även bättre att vänta med en låneansökan tills dess att ekonomin är bättre.

Vi hjälper dig hitta rätt lån