Lånat.se

Akutlån

Vad innebär ett akutlån? Ett akutlån är ett lån som är avsett för plötsliga utgifter. Då ett akutlån är tänkt för hastiga och oförutsedda avgifter så sker alltid en snabb utbetalning till låntagarens bankkonto. Man ansöker om ett akutlån online via sin dator, mobil eller surfplatta.

Så väljer du rätt akutlån

Plötsliga utgifter är något som verkligen kan hända oss alla. En oförutsedd räkning på endast ett par få tusenlappar kan göra att ens privatekonomi får det svårt att gå ihop.

Det finns massor av exempel på plötsliga utgifter och där detta kan gälla allt från att ens glasögon går, till att barnen behöver köpa nya vinterskor eller till att man akut behöver uppsöka en tandläkare. Ja detta och massor av andra saker kan inträffa och som kan göra att ett akutlån kan vara den bästa lösningen för just dig. När du ska välja rätt akutlån så är det alltid bra att se över:

• Vilken långivare som kan erbjuda dig snabbast möjliga utbetalning. Har ditt akuta behov av att låna pengar exempelvis uppstått under kvällstid eller under helgen, ja då finns det också långivare här på vår hemsida som erbjuder utbetalning även under dessa tider.

• Se till så att du uppfyller långivarens villkor. Om du exempelvis skulle vilja låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning så är detta möjligt men du behöver först se över vilka långivare som godkänner detta.

• Vilken långivare som kan erbjuda dig den lägsta räntekostnaden. För att ditt lån ska kunna bli så billigt så möjligt så vill du också kunna hitta ett lån till en så låg effektiv räntekostnad som möjligt. Kan du hitta ett lån som är räntefritt under viss tid så kan detta vara ett bra alternativ. Som alltid så gäller det att komma ihåg att läsa långivarens finstilta villkor samt se även över om lånet har någon extra administrativ kostnad som kan bli kostsam.

Det kan vara en stressande situation att behöva låna pengar akut. För att du så enkelt och så smidigt ska kunna lösa din situation så har vi också samlat nätets bästa lån inom detta område. Även om du har ett akut behov av att låna pengar så råder vi dig ändå att ha framförsikt. Kom helt enkelt ihåg att bara låna pengar akut om du också vet om att du kommer att kunna betala fakturan när det väl också är dags.

Snabb ansökningsprocess och snabbt lånebesked

När man har bråttom att låna pengar så behöver också en ansökningsprocess vara snabb och smidig, något som den även är hos alla långivare. Din ansökan går till på samma vis, oavsett vilken långivare du än väljer:

• Välj långivare på vår hemsida.
• Fyll i de uppgifter som långivaren kommer att fråga dig om.
• Signera din ansökan med ditt BankID.
• Klart.

En ansökan om ett akutlån tar som högst ett par minuter att fylla i och att skicka iväg. Ditt lånebesked får du omgående, på skärmen eller till din E-postadress. Även om allt detta går otroligt snabbt och enkelt så är det ändå bra att inte lockas till att göra en ansökan till alla långivare som du kan hitta hos oss.

Ett vanligt misstag kan vara att tro att ens möjligheter ska öka om man ansöker till alla långivare, tvärtom så kan dina möjligheter istället minska. Orsaken till detta är att en kreditupplysning görs för varje ansökan som du skickar in.

När andra långivare kan se att flera kreditupplysningar har gjorts på väldigt kort tid så kan de ofta se detta som negativt. Resultatet kan alltså bli automatiska avslag ihop med att din kreditvärdighet också försvagas. Var därför alltid noggrann i dina val och välj som högst ut ett par lån att ansöka om.

Låna pengar akut med snabbast möjliga utbetalning

När du vill tillgång till dina pengar snabbast möjligt så finns det även ett par viktiga saker att först tänka på. Se till en början över så att du väljer en långivare som erbjuder direkta utbetalningar på kontot, du kan då ha dina pengar inom så kort tid som 15 minuter.

En absolut förutsättning för att detta ska vara möjligt är också att du och banken är kunder i en och samma bank. Långivarnas personal har precis som vi andra också mycket att stå i och där de behandlar låneansökningar i tur och ordning efter hur de inkommer till dom.

Var därför ute i god tid med din ansökan. Om du har möjlighet så är det allra bäst att ansöka under en någon av de första dagarna i en ny arbetsvecka. Se även till att skicka in din ansökan under normal kontorstid och allra helst i god tid innan deras kontor stänger för dagen. Även med långivare som inte erbjuder utbetalningar inom 15 minuter så är det ändå snabba utbetalningstider som gäller, vanligtvis så har du dina pengar inom ett par timmar.

Vi hjälper dig hitta rätt lån