Lånat.se

Låna pengar till skog

Hur kan man låna pengar till skog? Du kan låna pengar till skog genom att:
1. Ansöka om ett privatlån online.
2. Ansöka om ett banklån där skogen utgör en säkerhet för lånet.
3. Ansöka om att höja ditt befintliga bolån och sedan använda pengarna till köp av skog.

När du vill investera i att köpa skog

Att köpa skog eller en skogsfastighet är en investering med goda framtidsutsikter. Denna typ av investering ses över tid som väldigt trygg och stabil i och med den stadiga värdestegringen av skog. Efterfrågan på både trä och pappersmassa visar inga tecken på att sakta ner, vilket naturligtvis innebär att lönsamheten kan bli mycket stor, så det kan utan tvekan beskrivas som en säker investering som fortfarande har mycket att ge.

Att låna till att köpa skog tycker därför de flesta är en bra satsning för framtiden.
Vad som krävs för att få ett lån hos någon av de långivare som du kan hitta här på vår hemsida kan variera lite mellan olika långivare, men generella villkor är:

● Att du har fyllt minst 18 år. Vissa långivare har en något högre åldersgräns, men myndighetsstatus är minimum.

● Att du har en fast inkomst och god återbetalningsförmåga. Beroende på din deklarerade årsinkomst kan du få tillgång till högre eller mindre summor. Vanligt krav på minsta inkomst är ca 100 000- 120 000 kr.

● Du behöver vara svensk medborgare och boendes i Sverige.

● Du får inte ha något aktivt ärende hos Kronofogdemyndigheten.

Låna pengar till skog – steg för steg

1) Nu när ditt intresse väckts för just skog bör du till att börja med undersöka noggrant vilken typ av skogsinvestering som verkligen passar dig. Vissa typer av projekt ger avkastning nästan omedelbart medan andra ger en mer långsiktig vinst. Det säger sig självt att även storleken på investeringen är grundläggande, att din ekonomi kommer att klara av att betala tillbaka lånet. Informera dig ordentligt och överväg dina valmöjligheter.

2) När du nu vet hur mycket pengar du behöver låna till skog bör du jämföra olika långivare på vår hemsida och inte ta första bästa du hittar. Villkoren angående räntor, avgifter och totalkostnader kan skilja en hel del – se till att du hittar det alternativ som är bäst för dig.

3) Gå in på den utvalda långivarens hemsida och fyll i dina personliga uppgifter, välj hur mycket du vill låna till skog och hur lång löptiden skall vara. Tänk på att alltid välja en realistisk återbetalningstid som din ekonomi klarar även om du får någon oförutsedd utgift. Samtidigt som låneavgifterna blir lägre ju snabbare du betalar, om du väljer en längre tidsperiod kan du alltid betala tillbaka tidigare än avtalat utan extra kostnader. När du skickat in din ansökan om lån till skog får du ett preliminärt svar på din förfrågan med en gång, och om sedan det slutgiltiga beskedet är positivt kan du ha pengarna på ditt konto redan nästa vardag.

4) Sedan är det bara att kontakta markägaren som säljer objektet du sett ut för att göra upp affären. Den kommande tiden kan du sedan välja hur du vill administrera dina tillgångar, om du behöver extra pengar kan du välja att avverka delar av din skog, eller i annat fall fortsätta se din investering växa – bokstavligt talat.

Innan du ansöker om att låna pengar för att köpa skog

Precis som vid till exempel ett fastighetsköp behöver du i de allra flesta fall finansiera investeringen med ett låna pengar till din skog eller skogsfastighet. Antingen hela köpet eller delar av det, allt beroende på ditt nuvarande sparkapital och hur mycket skog du tänkt köpa.

Här hjälper dig dig dock så att du kan låna pengar till skog så smidigt som möjligt, utan långa möten och komplicerade blanketter hos banken. Du kan låna upp till ca 500 000 – 600 000 kronor som allra mest och enkelt välja den återbetalningsplan som passar dina behov.

Som alltid så är det din kreditvärdighet som ligger till grund för hur mycket pengar du kan få låna. Din kreditvärdighet avgörs av den lagstiftade kreditupplysningen, något som långivaren ger i uppdrag till ett kreditupplysningsföretag att alltid utföra.

Resultatet av kreditupplysningen delges sedan till långivaren och där dessa fastslår din kreditvärdighet. Då en kreditupplysning tas för varje ansökan så är det bäst att enbart ansöka till högst ett par fåtal långivare för att inte påverka ens kreditvärdighet mera än vad som är nödvändigt.

Ett ytterligare bra alternativ är att kontakta en låneförmedlare här på vår hemsida. Med en låneförmedlare så kan du få många bra lånerbjudanden då en låneförmedlare kan samarbeta med så många som upp till ca 30-40 olika långivare. Trots detta så tas endast en kreditupplysning, något som också gör att du i stort sett bibehåller din kreditvärdighet helt intakt. Om du beslutar dig för att kontakta en låneförmedlare så kom även ihåg att se över deras krav och villkor då även dessa kan variera mellan låneförmedlare till låneförmedlare.

Vi hjälper dig hitta rätt lån