Snabblån för alla, jämför och ansök

Hitta bästa snabblånet!

Hos oss hittar du Sveriges bästa snabblån! Här finns något för alla människor. Du kan hitta den lägsta räntan, du kan låna utan uc eller till och med hitta långivare som godkänner trots betalningsanmärkning. Ansök redan idag.

Snabblån?

Snabblån indikerar i namnet precis vad det är, ett lån som ska kunna ansökas om smidigt och gärna utbetalas snabbt. Flertalet av långivarna här som erbjuder snabblån arbetar med direkta betalningar vilket gör att du kan få pengarna samma dag, oavsett vilken av dagarna i veckan det är. Så i den bästa av världar där ansökan godkänns kan du ha pengarna på kontot inom bara några minuter. Att låna snabbt kan vara nödvändigt vid ett akut pengabehov. Det är förknippat med högre räntor än vanliga lån samtidigt som det inte kräver någon form av säkerhet och återbetalningstiderna kan variera från några månader till 5 år. Beloppsintervallet är också mer flexibelt jämfört med smslån där summan ofta är liten. Ett snabblån kan däremot vara uppåt 100 000 kr eller till och med större. Finn ditt snabblån nedan, det finns även alternativ för dig med betalningsanmärkningar eller för dig som önskar att ansöka om lån utan UC.

Vad är ett snabblån?

Snabblån indikerar om ett lån som går att ansöka om snabbt, utbetalas snabbt och återbetalas snabbt. Beloppet är ofta bland de mindre intervallen (500 – 10 000 kr) och ska återbetalas lika snabbt som det togs. Det kan även kallas smslån, mikrolån, direktlån och förbrukningslån, villkoren är detsamma. Vanlig låneform för de som har svårare att få lån på grund av anmärkningar.

Ett snabblån är en av de vanligaste låneformerna idag om man söker efter ett lån som ska utbetalas samma dag. Det går i regel att få pengarna på kontot samma dag och du kan söka lån utan UC och du kan söka lån med betalningsanmärkning. Vi listar alla typer av snabblån som du kan ansöka om redan idag och vår jämförelse innefattar majoriteten av alla långivare i Sverige 2021. Snabblån är inte för alla och därför måste det poängteras att det är korta återbetalningstider och att lån ej bör tas om man inte kan betala tillbaka enligt beviljad plan. Det är dyrt att ej återbetala i tid vid snabblån.

Krav för att få ett snabblån

Snabblån är relativt enkelt att få beviljat om jämförelsen görs med andra typer av lån och specifikt än lån till högre belopp. Dock likt det flesta andra typer av lån så finns ett antal krav som måste uppfyllas oavsett för att vara berättigad till ett lån. Nedan listas villkoren i korthet:

 • Du behöver vara myndig, alltså över 18 år gammal
 • Du behöver vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige
 • Du behöver ha en taxerad inkomst av något slag
 • Du behöver ha Mobilt Bank ID för snabb hantering
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Vid granskning av villkoren kan det tyckas ganska självklart att detta ska uppfyllas men det är ändå bra att läsa igenom det för att förstå varför man eventuellt blir nekad vid sin ansökan. Eftersom snabblån är relativt små belopp och korta löptider så har långivaren en begränsad risk. De kan därför erbjuda direkta betalningar inom loppet av några minuter och de kan godkänna lån trots väldigt låg inkomst. Det är inte heller ett hinder hos flertalet långivare om du har fått en betalningsanmärkning eller till och med att ansöka utan en kreditupplysning. Det är helt enkelt en ganska generös process om nu en låneprocess kan vara det.

Hur ansöker jag om ett snabblån?

När du väl har bestämt dig för att ett snabblån är vägen du vill gå, då kan du väldigt enkelt göra en ansökan. Det sker i regel uteslutande via internet och är du smart så har du jämfört de olika alternativen vi presenterar. Det ger dig full möjlighet att låna precis det belopp till den lägsta kostnaden och bäst anpassade återbetalningstiden för just dig. Vill du därmed göra en bra affär med ditt snabblån så se till att jämföra först. För dig som vill ha extra tydlighet vad själva lånet och återbetalning innebär så bör du testa dina givna belopp och procentsatser i lånekalkylatorn. Det ger dig en tydlig översikt av hur mycket som lånas och hur mycket som totalt förväntas att betalas tillbaka, något du bör vara medveten om.

Var alltid noga med att vara ärlig i din låneansökan, det gör att du kommer få ärendet avklarat i snabbast möjliga mån och troligen pengarna på ditt bankkonto redan inom en kvart. Det är alltid vissa kontroller som utförs och det uppdagas alltid för eller senare vilket skapar problem med kreditansökan och handläggningstiden blir helt plötsligt inte särskilt snabb. Ärlighet vara längst, även i detta fall.

Vanliga frågor om snabblån

Betalas alla snabblån ut direkt eller inom 15 minuter?

Nej det gör de inte. Vi listar alla aktörer som erbjuder snabblån där det tydligt framgår vilka som arbetar med direkta betalningar och vilka som enbart erbjuder vardagar med en dags fördröjning. Behöver du pengarna idag så kontrollera en gång extra att det tillämpas.

Vilket snabblån är det bästa?

Det beror till fullo på din ekonomiska situation och vilka förutsättningar du har. Vi listar därför de flesta långivare som finns på marknaden som erbjuder just snabblån.

Snabblån och smslån, är det någon skillnad?

Nej det är faktiskt ingen skillnad bortsett från namnet. Tillvägagångssättet vid ansökning skiljde dem åt från början, men numera söks allt via internet och Mobilt BankID.

Hur får jag lägst ränta på mitt snabblån?

Återbetalningsförmågan är det som har störst inverkan på din ränta, se därför till att ha en så god återbetalningsförmåga som möjligt. Det kommer ge dig bland de lägsta räntorna på marknaden. Var också noga med att kolla främst på den effektiva räntan.

Kan jag ta snabblån med betalningsanmärkning?

Det är fullt möjligt att ta snabblån med betalningsanmärkning samt snabblån utan UC. Det gäller bara att kontrollera vilka aktörer som erbjuder det. Det är tydligt beskrivet i listan ovan.

Snabblån utan UC

Om du vill undvika UC vid ansökan om lån är snabblån precis rätt typ av lån för dig. Det är den enklaste varianten tillsammans med smslån och det kräver många gånger inget UC. Det kan göras andra typer av kreditkontroller men inte just hos UC vilket brukar vara omtyckt av flertalet personer. Genom att ingen UC tas slipper du därmed ett stort register av förfrågningar i din UC historik vilket kan hindra dig framåt i livet för att ta ytterligare lån. Det är nämligen ett krav att en kreditkontroll görs för att betala ut ett snabblån oavsett hur stort eller litet beloppet är, men det görs hos andra aktörer såsom Bisnode.

Kravet på inkomst är ofta lågt och många gånger är du berättigad till ett snabblån trots inkomst under 10 000 kr per månad brutto. Det ser du tydligt hos respektive långivare vad som krävs eller inte och deras villkor för lån vilket finns sammanfattat här. Återigen ska det belysas att snabblån är till för dig som kan återbetala i tid, kan du inte det, undvik att låna. Det kommer bara bli otroligt dyrt och tråkigt om du ej följer betalningsplanen likt alla typer av högkostnadskrediter.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Eftersom snabblån ofta är ringa till totala beloppet så hindrar inte en betalningsanmärkning dig från att ansöka och kunna få beviljat. Det varierar däremot mellan olika långivare vilka som godkänner anmärkningar eller ej vilket du bör undersöka i vår lista genom att filtrera. Annars slösar du bara onödig energi på en ansökan som ändå kommer bli nekad. Det finns ändå en uppsjö av aktörer som erbjuder lån till dig med betalningsanmärkning såvida det inte gått vidare och hamnat som ett skuldsaldo hos Kronofogden. Ligger skulden hos KFM blir det betydligt svårare att kunna ta ett snabblån eller någon annan typ av lån för den delen.

Det är därför av stor vikt att alltid återbetala sina skulder och åtaganden för att inte minimera sina chanser att faktiskt kunna låna vid behov. Snabblån är optimalt för dig som behöver pengar idag och kanske låna 3000 kr, men det gäller att du skött dig tidigare och inte har värre historik än enstaka betalningsanmärkning. Då är du fortfarande fullt berättigad till att kunna få ett snabblån.

Innan du ansöker om ett snabblån

Det är alltid viktigt att läsa igenom varje aktörs specifika villkor. Vi uppdaterar ständigt våra jämförelser men det kan ibland finnas en viss fördröjning. Därav är det egna ansvaret viktigt för att inte bli lurad eller vilseledd i djungeln. Utöver att läsa villkoren är det bra att ha koll på sin kreditvärdighet eller kreditscore som det också kan kallas. Det indikerar hur pass bra återbetalningsförmåga du har i kombination med tidigare kredithistorik och eventuella anmärkningar. Om skuldsaldo finns hos Kronofogden så är din score i princip noll och det är svårt att förvänta sig att kunna få ett lån. Du ska därför värna om din kreditvärdighet och arbeta för att ha en god historik tillsammans med en bra återbetalningsförmåga. Detta styr du genom din deklarerade inkomst vilket förutsätter att du har ett jobb eller bidrag. Desto bättre poäng du har, desto troligare får du ett lån och desto bättre villkor får du på ditt snabblån.

Räntenivå på snabblån

Räntan på ett snabblån ligger generellt sett i det högre intervallet eftersom det ingår i kategorin högkostnadskrediter. Det innebär att du många gånger finner dig själv i intervallet 20 – 40 % beroende på vald låneaktör. Är det första gången du använder dig av en specifik långivare kan de ibland erbjuda 30 dagar räntefritt vilket kan vara en bra deal om du vet att du kommer kunna betala tillbaka inom kort. Räntan är dock att högsta väsentlighet och du bör alltid sträva efter en så låg effektiv ränta som möjligt. Det anges nämligen både effektiv ränta och nominella ränta och dessa kan skilja ganska mycket gentemot varandra.

Den effektiva räntan anger den totala kostnaden som är för ditt lån inklusive alla andra typer av avgifter såsom uppläggningsavgifter och dylikt. Den nominella räntan säger därmed inte så mycket och därför är det viktigt att du har koll på uttrycken för att inte jämföra päron med äpplen. Det ska tilläggas att snabblån ofta har korta löptider vilket innebär att en effektiv årsränta om 40 % på 5000 kr inte blir särskilt mycket pengar i faktiska kronor. Så om återbetalningsplan följs så blir det inte så dyrt som det ibland kan låta.

 

Finns det någon takränta för snabblån?

Konsumentverket har arbetat fram en takränta för denna typ av lån som innefattar snabblån, smslån och dylikt. Det har gjorts eftersom räntorna lätt skenade iväg innan reglering fanns. Numera är det 40 % som gäller som takränta vilket kan vara bra att känna till. Det ska dock tilläggas att den syftar till den nominella räntan vilket gör att den effektiva räntan kan vara högre. Så det kan kringgås av vissa aktörer genom andra typer av avgifter så därav är den effektiva räntan det som är mest värt att jämföra. Utöver räntetaket på snabblån finns det också 14 dagar ångerrätt enligt konsumentköplagen. Det gör att du har full rätt att återbetala ditt lån inom 14 dagar utan vidare konsekvenser. Det är väl värt att anmärka om du skulle ångra ditt val eller om situationen löst sig på annat sätt.

För- och nackdelar med snabblån

Likt alla ting finns det bra saker och mindre bra saker och det är också tillämpligt på snabblån. Nedan förtydligas de allra vanligaste aspekterna av ett snabblån på gott och ont.

Fördelar:

 • Du får pengarna på kontot otroligt snabbt
 • Kraven är lägre än många andra lån
 • Du kan låna trots betalningsanmärkning

Nackdelar:

 • Effektiva räntan är bland de högsta
 • Det blir dyrt att ej återbetala i tid
 • Det ska ej användas i onödan

Det är viktigt att enbart utnyttja snabblån i absoluta nödfall. Du kan låna på dagen och allt går väldigt snabbt. Men det är ingen välgörenhet som bedrivs av långivarna utan det är deras affärsmodell och räntorna är höga. Låna därför bara vid akut behov och inte mer än vad som faktiskt behövs. Att låna till att shoppa eller spela är väldigt farligt då det blir mycket dyrt i längden.