Lånat.se

Lätta lån

Vad innebär lätta lån för något? Lätta lån är lån som är enklare att få beviljade även om man som kund har en lägre kreditvärdighet. Alla lån som är enklare att få beviljade är lån utan säkerhet. Du ansöker om dessa lån online via din dator eller mobiltelefon.

Jämför lätta lån

För att du ska kunna hitta en långivare som ställer lägre krav på din kreditvärdighet så behöver du också se över dessa på förhand. Genom att ta del av vår jämförelse av enkla lån här på vår sida så får du en bättre överblick om lån som kan passa dig.

Börja alltid med att se över vilka krav som ställs och matcha detta sedan med hur dina egna förutsättningar ser ut. När du har hittat en eller flera långivare som kan acceptera dina personliga förutsättningar så behöver du också jämföra lånens räntekostnader. Att försöka hitta ett lån med så låg effektiv räntekostnad som möjligt bör alltid vara prioriteterat.

Så ansöker du om ett lätt lån

När du har valt ut den eller de långivare som du har bestämt dig för så klickar du helt enkelt dig in på långivarens annons här på vår hemsida. Du väljer själv om du vill ansöka och ett enkelt lån från din mobiltelefon, din dator eller din surfplatta.

Du fyller sedan i de uppgifter som efterfrågas från din valda långivare. Efter detta är gjort så signerar du din ansökan med ditt BankID och din ansökan är sedan ivägskickad och klar. En ansökan tar vanligtvis inte längre än ett par minuter från start till mål.

Att det är så pass enkelt och smidigt med ansökningsprocessen är något som de flesta kunder uppskattar. Har man bara en trygg internetuppkoppling så kan man skicka iväg sin ansökan från TV-soffan, på bussen, på jobbet eller därifrån man själv väljer.

Snabba lånebesked och snabba utbetalningar

Det som alla dessa lätta lån på marknaden har gemensamt är att man som kund får snabbt besked på sin ansökan. Svaret kommer antingen direkt på din skärm från enheten som du ansöker ifrån eller skickat till din E-post.

En ytterligare gemensam nämnare för alla lätta lån är att snabba utbetalningar alltid sker. Du kan genom vissa långivare ha pengarna på kontot inom 15 minuter, detta kräver att du har valt en långivare som erbjuder direkt utbetalning till kontot. För att detta också ska vara möjligt så behöver du tänka på att ansöka om lånet hos en långivare där du och långivaren är kunder i en och samma bank.

Mera normala utbetalningstider är annars inom loppet av ett par timmar. Det är sällan som en lånutbetalning tar längre än någon bankdag. Vill man ha sitt lån snabbast möjligt så kan man själv underlätta för detta genom att skicka iväg sin ansökan under normala kontorstider.

En ansökan går också snabbast att behandla om den kommer in senast onsdag eller torsdag i veckan. Att vänta med sin ansökan till fredag efter lunch är alltså inte rekommenderat om du önskar få dina pengar snabbast möjligt.

Vissa långivare kan även göra utbetalningar av lån under kvällstid och under helger. I vår jämförelse av långivare så kommer du enkelt att kunna se alla erbjudanden, villkor och fördelar hos varje enskild långivare.

Lätta lån utan UC

De flesta lätta lån har en lägre kravbild på dig som privatperson och där en lägre kreditvärdighet ofta kan accepterars, precis så som vi redan har gått igenom. Det är vanligt att många av dessa lån även erbjuds utan att en kreditupplysning görs hos UC (Upplysningscentralen).

När lånet sker utan UC så innebär detta istället att långivaren gör sina kreditupplysningar hos ett annat kreditupplysningsföretag än hos UC, vanligtvis då hos Creditsafe eller Bisnode.

En ytterligare fördel med lån utan UC är också att din kreditvärdighet inte påverkas negativt hos UC alls när en långivare gör en kreditupplysning hos Creditsafe eller Bisnode. Dessa kreditupplysningsföretag jämför inte sina uppgifter med UC och de delger heller inte resultateten från en kreditupplysning med UC överhuvudtaget. En god fördel om man som kund längre fram faktiskt skulle behöva vända sig till en långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC.

Vi hjälper dig hitta rätt lån