Lånat.se

Låna pengar till husvagn

Kan man låna pengar till husvagn? Ja, det finns privatlån utan säkerhet som du enkelt kan ansöka om online via din dator, mobil eller surfplatta. Du kan även ansöka om att låna pengar till husvagn genom en vanlig fysisk bank.

Hitta ett lån till husvagn som passar er

Här på vår hemsida så kan du hitta ett stort utbud av privatlån utan säkerhet. Alla dessa kan du ansöka om hemifrån via din dator, mobil eller surfplatta. Fördelen med dessa lån är att din ansökan enbart tar ett par få minuter från början till slut.

Ditt lånebesked får du vanligtvis omgående till enheten du ansökt ifrån eller till din E-post. Vid ett positivt besked så görs alltid en snabb utbetalning av ditt lån. En ytterligare fördel med privatlån utan säkerhet är att det finns långivare som även kan godkänna om du som låntagare skulle ha en lägre kreditvärdighet.

Har man däremot en god kreditvärdighet så kan man också vända sig till sin vanliga bank för att diskutera ett lån till husvagn. Här kan man ha möjlighet att lämna husvagnen som säkerhet för lånet, vilket även resulterar i förmånligare lånevillkor.

Oavsett vilken långivare eller fysisk bank du än väljer så bör du först tänka igenom ordentligt hur mycket du behöver låna. Ju större del du kan lägga kontant ju billigare blir det, men du får heller inte lägga så mycket kontant så du inte har råd att semestra sedan.

Ditt lån får heller inte innebära att du äventyrar din eller din familjs ekonomi. Själva huvudtanken med en husvagn är ju att semestern ska vara en avkoppling och uppladdning av batterierna och inte för att du ska behöva oroa dig för din ekonomi.

Ytterligare möjlighet till finansiering

En möjlighet som öppnar sig för att kunna hålla nere kostnaden för husvagnen kan vara att hyra ut sin husvagn de perioder när man själv inte använder den. Är man noga vem man hyr ut den till så kan det till och med bli så att du själv semestrar gratis. Inte helt omöjligt alls, var noga bara med att de som hyr den är försiktig och varsam med husvagnen.

För att vara säker på att det blir rättvist om en skada sker, se till att det finns försäkringar som reglerar alla eventuella händelser som kan uppstå. Avtala skriftligt med den som hyr husvagnen av dig vad som händer och vem som ska står för självrisker med mera

Att tänka på när du ska köpa din husvagn

● Hur mycket behöver vi låna?

● Ska vi bara använda den själva?

● Ska vi hyra ut den? (Det kan påverka kalkylen betydligt)

● Ska vi köpa nytt eller begagnat?

● Har vi rätt körkort och rätt bil för att kunna dra den husvagn vi vill?

● Har vi vinterförvaring ordnad?

Husvagnssemester var stort i Sverige på 70-talet, men har sen fallit tillbaka lite till förmån för utlandssemestrar. Det har under många år varit väldigt billigt att flyga till jordens alla hörn för att hitta sol och värme. Men nu kanske det håller på att förändras i och med Corona-virusets framfart under året. Flygbolag har det tufft och kommer nog att behöva ta ut full kostnadstäckning framöver.

Det kommer förmodligen att bli dyrare att resa med flyg på semestern. Så hur ska vi då semestra om det blir för dyrt för gemene man. Jo, man kan köpa husvagn och upptäcka den fantastiska naturen runt om i Sverige och Norden. Husvagnar är dyra i inköp men med ett fördelaktigt privatlån utan säkerhet här på vår hemsida så kan du också finansiera den där husvagnen som du och familjen så länge gått och drömt om.

Köper man istället en husvagn hos en auktoriserad husvagnsfirma så har dessa även avtal med finansbolag som har färdiga lösningar för att finansiera köpet. Att låna till husvagn är numera en väldigt trygg och säker lösning, oavsett vilken typ av lån du än väljer. Att husvagnar idag även har ett relativt högt andrahandsvärde är också en bra bonus för dig som kommande husvagnsägare.

Vi hjälper dig hitta rätt lån