Lånat.se

Låna pengar till hus

Hur kan jag låna pengar till hus? Du kan låna pengar till hus genom att ansöka om ett bolån. Du kan ansöka om ett bolån hos din vanliga fysiska bank eller online. När du lånar pengar till hus så har banken ditt boende som sin säkerhet för ditt bolån.

När du vill låna pengar för att köpa hus

Det finns en hel del att tänka på när man är på jakt efter sitt drömhus.
Du måste ju förstås först veta ungefär hur mycket du vill låna, hur mycket du har råd med och om du ensam ska låna eller om du har partner som ska vara medlåntagare.

Prata igenom det här och skriv ner på ett papper hur ni vill ha det. Det blir mycket lättare att få en överblick om man skriver ner alla tankar och planer man har. Ta gärna hjälp av en äldre erfaren vän som kan titta på era planer med neutrala ögon.

Det kan vara mycket lätt att underskatta nödvändiga renoveringar som måste göras och sen i slutändan blir väldigt dyra. Så ta hjälp av någon god vän eller släkt som har ett omdöme som ni litar på. Dom kan ställa frågor om saker som ni aldrig tänkt på själva.

Se alltid till att sova på saken också, ta inga snabba förhastade beslut när det handlar om att låna pengar till hus. Låt det hellre ta några extra månader innan ni har tänkt färdigt mot att hasta fram ett beslut.

Köpa renoveringsobjekt eller nytillverkat hus?

Att köpa ett billigt hus för att renovera själv kan bli ditt livs bästa affär, eller den sämsta. Många har tagit sig vatten över huvudet när man inser att det var svårare och tog mycket längre tid än vad man från början trodde.

Det är en stor fördel om det går att bo parallellt med renoveringen men utan att behöva riva kök, badrum och sovrum samtidigt. Går det att ta ett rum i taget så blir det så mycket lättare att kunna bo och samsas samtidigt som det renoveras.

Det här är en viktig punkt som behöver tänkas igenom innan. Nu blir också den gode vännen som kanske har renoverat ett hus själv tidigare ovärderlig. Fråga hur han eller hon upplevde den biten.
Tänk igenom allt ordentligt.

Låna pengar till ett nyproducerat hus

När det gäller ett nyproducerat hus så får man kanske tänka lite annorlunda. Det blir ju oftast ett högre pris och både kontantinsats och månadskostnad blir högre för huslånet. Man får tänka till hur andrahandsvärdet blir ifall det kommer en dag när man vill sälja huset. Det är inte så roligt att behöva lämna ett hus om en del av lånet är kvar.

Åk runt och titta på olika lägen, ofta kan nyproducerade hus ligga i områden som kommer att bebyggas kraftigt åren framöver. Titta på detaljplaner för området och se hur kommunen tänkt att det ska utvecklas. Gå upp till kommunhuset och fråga ansvariga efter planer för framtiden. Om planeringen ser attraktiv ut så kan ni räkna med att värdet på huset kommer att öka vart eftersom.

Själva låneprocessen

Att gå till banken för att låna pengar till hus har man gjort historiskt sett i alla år och denna möjlighet finns såklart fortsatt kvar. Dock så utvecklas allt över tiden, så även med hur man kan låna pengar till hus. Nu går det enkelt att ansöka om bolån via hemsidan här, snabbt och säkert.

Se till att alla förberedelser är gjorda, och att ni vet hur mycket ni behöver låna. Vem som ska låna och tidsmässigt på ett ungefär. Sen knappar ni in alla uppgifter och får vanligtvis ett svar omgående. När man vill köpa sitt boende så behöver man enligt lag även lägga en så kallad kontantinsats. Denna kontantinsats motsvarar 15% av boendets totala värde.

Då ett boende kan kosta en hel del pengar så är det få som har råd att betala en kontantinsats ur egen ficka. Här finns möjligheten att också kunna låna till kontantinsatsen genom ett fördelaktigt privatlån.

Även här så hittar du ett stort urval av privatlån att välja mellan här på vår hemsida. Kom som alltid ihåg att jämföra dess räntekostnader och villkor innan du ansöker om ditt lån, detta gäller självklart oavsett vilken typ av lån som man än är intresserad av.

Vi hjälper dig hitta rätt lån