Lånat.se

När ska man låna pengar?

När ska man låna pengar? Man kan behöva låna pengar när man behöver en snabb lösning på ett tillfälligt problem. Dina ekonomiska förutsättningar måste också tillåta dig att kunna betala tillbaka lånet månadsvis tills dess att det är helt återbetalt.

Hitta ett lån som passar dig

Det finns många olika typer av lån att tillgå på marknaden när man ska låna pengar, men för att åtgärda en oväntad situation eller betala för en milstolpe såsom ett körkort eller ett bröllop finns det framförallt två alternativ:

1) Ett snabblån där du kan låna en mindre summa pengar under en kortare tid.
2) Ett privatlån där man kan låna en lite större summa pengar under en något längre tid.

Gemensamt för bägge varianterna är att allting görs online genom att du har valt ut en passande långivare här på vår hemsida. Själva ansökan tar bara några minuter, och sedan får man även svar på sin ansökan väldigt snabbt. Allt som behövs är en stabil internetuppkoppling och en dator, surfplatta eller mobil.

Ingen säkerhet krävs för lånet och du kan hos vissa långivare även få låna pengar trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Ska man låna pengar bör man först alltid jämföra olika långivare eftersom villkoren inte är enhetliga hos olika företag, vilket du enkelt och smidigt kan göra här hos oss. Du måste fokusera på hur ditt behov ser ut i kombination med din privatekonomi för att göra lånet till en lösning och inte ett framtida problem.

Så ansöker du om ditt lån

När du jämfört dina alternativ och har har bestämt dig så behöver du bara klicka dig in på långivarens annons här på vår hemsida. Du fyller i din ansökan via din dator, mobil eller surfplatta. Du får även skriva in dina personliga uppgifter, hur mycket du vill låna och under hur lång tid som du vill betala tillbaka lånet på Sedan signerar du med hjälp av ditt BankID.

Vid ett mindre lån har du svaret omgående på skärmen och vid ett positivt besked sätts pengarna in på ditt konto som oftast inom ett par få timmar.
Har man ansökt om ett större belopp och även kanske under kväll eller helg så kan utbetalningen dröja som högst ett par bankdagar. Numera finns det även flera långivare som kan göra utbetalningar under kvällar och helger.

Som låntagare så kan du dessutom alltid känna dig helt trygg och säker när du väljer långivare på vår hemsida, anledningen till detta är att samtliga långivare är under noga statlig kontroll av Finansinspektionen.

Krav och villkor

Börja med att undersöka vilka krav och villkor olika långivare har då dessa kan variera, de vanligaste är dock:
● Att du är myndig, dvs minst 18 år gammal.
● Att du är svensk medborgare och bosatt i Sverige.
● Att du har någon typ av inkomst. Ju mer du vill låna desto mer stiger inkomstkraven. Vid en större summa kan det vara en fördel att ha en medsökande, vilket många ofta glömmer. Om man är gift, sambo eller ett par kan man ansöka tillsammans och öka sina chanser till bra lånevillkor.
● Att du inte har någon betalningsanmärkning under de senaste 3 åren eller skulder hos Kronofogden. Ska man låna pengar får man räkna med att en kreditupplysning alltid görs, enligt svensk lag.

Ska man låna pengar – bästa tipsen

1) Tänk efter om du verkligen behöver pengarna och om det är värt den extra kostnaden som ett lån medför. Gör en ekonomisk kalkyl för att försäkra dig om att du kommer att klara av att betala tillbaka lånet utan att sätta dig i klistret.

2) Var realistisk. Välj inte att låna mer pengar än vad du behöver, och välj en löptid vars månadskostnad passar i din ekonomi. Här ska du tänka på att ju snabbare du betalar tillbaka lånet desto billigare blir avgifterna, men å andra sidan ger en längre löptid dig lägre månadskostnader, och om du ser att du skulle kunna betala tillbaka lånet tidigare än planerat kostar det ingenting extra.

3) Det du främst ska jämföra mellan långivarna när du ska låna pengar är: den effektiva räntan som inkluderar extra kostnader som t ex uppläggningsavgifter och omkostnader, kraven som ställs på dig som låntagare och hur de ställer sig till eventuella betalningsanmärkningar.

4) Skicka inte iväg låneansökningar till en massa olika långivare – för varje ansökan kommer en kreditupplysning att registreras. Din kreditvärdighet försämras om du har många kreditupplysningar under en kort tid, och det kan medföra att du inte får den bästa möjliga räntan. Här hos oss kan du enkelt, genom ett enda klick, jämföra alla långivare som intresserar dig med en enda kreditupplysning. Ska man låna pengar så kan det kan det heller inte bli enklare att hitta det bästa lånet.

Vi hjälper dig hitta rätt lån