Lånat.se

Hopbakslån

Vad innebär ett hopbakslån? Ett hopbakslån är ett större lån som man kan ta hos en långivare för att lösa flera andra dyrare lån. Ett enda hopbakslån ger oftast lägre räntekostnad och färre administrativa kostnader vilket gör att man som låntagare även sparar pengar.

Så väljer man rätt hopbakslån

Det finns en hel del saker att tänka på när man ska välja ett hopbakslån, eller samlingslån och omstartslån, som det också kan kallas. När man vill samla lån så behöver man först och främst se över den totala skuld som man har på de befintliga lånen som man önskar lösa.

Efter att detta är gjort så är det dags att jämföra räntekostnader och lånens villkor här på vår hemsida. Att hitta ett lån där du kan få så låg effektiv räntekostnad som möjligt, bör alltid vara absolut viktigast. I den effektiva räntekostnaden så är även eventuella andra avgifter som uppläggningsavgift och andra administrativa kostnader medräknade.

Se som sagt även till att vara noga med att ta reda på att du uppfyller långivarens övriga krav. Att vilja lösa dyra lån och krediter när man har en eller flera betalningsanmärkningar är också vanligt, för att du ska kunna göra detta så måste du först se till att välja en långivare här på vår hemsida som kan acceptera detta till trots.

Hopbakslån hos låneförmedlare

Att vilja slå ihop sina lån genom att använda sig av en låneförmedlare har blivit allt vanligare. Den stora fördelen med detta alternativ är att en låneförmedlare samarbetar med många olika långivare, inte så sällan så många som upp till 30–40.

När du vänder dig till en låneförmedlare så kommer dessa att höra av sig till de långivare som man samarbetar med för fråga vilka av dessa som är beredda att låna ut pengar till dig.

De långivare som kan tänka sig detta har sedan 24 timmar på sig att höra av sig till låneförmedlaren och där de även behöver uppge de villkor som kan erbjudas på ett eventuellt lån. Resultatet av detta innebär att du kan få flera lånerbjudanden att fundera på och där du enkelt kan jämföra dessa mot varandra.

Eter att du har gjort en jämförelse mellan dina eventuella erbjudanden så kan du också enkelt välja det erbjudande som är allra bäst. En ytterligare stor fördel med att vända sig till en långivare är också att enbart en enda kreditupplysning kommer att göras, detta trots att du kan få många olika fina lånerbjudanden att fundera på.

För att göra det enkelt och smidigt för dig även här så har vi också samlat nätets bästa låneförmedlare här på vår hemsida. Även mellan olika låneförmedlare så kan krav och villkor variera, så kom ihåg att även här läsa över dessa innan du skickar in din ansökan.

Samla lånen utan UC

Det är möjligt att samla sina lån hos en långivare utan att dessa använder sig av UC. Dock så är det oftast mindre lånebelopp som man har möjlighet att ta utan UC.

Skulle du däremot ha flera mindre lån med dyra räntekostnader så är det ändå ett alternativ som är värt att se över. Om du vill försöka att samla dina lån utan UC så väljer du helt enkelt att titta närmare på dessa lån här på vår hemsida.

Som låntagare så är det viktigt att veta om att det i Sverige finns en lag, Kreditupplysningslagen (KuL), som säger att en kreditupplysning alltid ska göras i samband med en ansökan om lån.

Ett lån utan UC betyder alltså inte att någon kreditupplysning inte kommer att göras. Det betyder istället att kreditupplysningen kommer att göras hos något annat kreditupplysningsföretag än just hos UC (Upplysningscentralen).

En stor fördel med att vända sig till en långivare som inte använder sig av UC är att dessa i större utsträckning kan bevilja ett lån även om man som låntagare skulle ha en lägre kreditvärdighet. Utöver detta så bibehålls även ens kreditvärdighet helt och hållet intakt hos UC då andra kreditupplysningsföretag inom branschen, som exempelvis Bisnode och Creditsafe, inte jämför sina uppgifter överhuvudtaget med UC.

FAQ Hopbakslån

Hur många lån kan man samla?

När du väl har blivit beviljad ett hopbakslån så kan du samla så många lån som understiger hopbakslånets totala belopp. Om du exempelvis skulle bli beviljad ett hopbakslån på 150 000 kr så kan du samla så många lån, oavsett antalet, som understiger summan av 150 000 kr.

Är det jag eller långivaren som löser lånen som jag önskar samla?

Du kan antingen göra det själv eller så kan du låta långivaren göra det åt dig. Om du väljer att låta långivaren lösa dina befintliga lån så kommer du att kunna uppge detta i samband med din ansökan.

Hur högt hopbakslån kan jag få?

Den största avgörande faktorn för hur stort samlingslån du kan ta är hur god kreditvärdighet som du kan uppvisa i samband med den kreditupplysning som tas. En god kreditvärdighet ger dig större möjligheter till att kunna få låna ett högre belopp och med en lägre kreditvärdighet så kan man oftast få låna ett lägre belopp.

Kan ni hjälpa mig att få mitt lån beviljat?

Nej det kan vi tyvärr inte göra. Det är långivarna själva, som du hittar här på vår hemsida, som själva beslutar om en låneansökan ska accepteras eller inte.

Vi hjälper dig hitta rätt lån