Lånat.se

Lån utan säkerhet

Vad innebär ett lån utan säkerhet? Ett lån utan säkerhet innebär att det inte finns någon pant, som exempelvis en bostad eller bil, som säkerhet för lånet. Ett lån utan säkerhet kan man ansöka om online eller hos en vanlig fysisk bank.

Privatlån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet går under kategorin privatlån, eller blancolån, som de även kallas. Till privatlån räknas även mindre lånetyper som snabblån, smslån och mikrolån. Ett privatlån är avsett för privat konsumtion, vilket innebär att det är du som låntagare som själv bestämmer vad du vill nyttja lånet till.

Krav för att bli beviljad lån är att du har fyllt minst 18 år, är svensk medborgare och boende i Sverige. Det är också vanligt att en långivare ställer ett krav på viss inkomst. Du kan tyvärr inte bli beviljad ett lån om du har en skuld eller anmärkning hos Kronofogden.

Krav och villkor kan även variera mellan enskilda långivare som erbjuder lån utan säkerhet. Tack vare detta så är det också viktigt att jämföra dessa lån mellan varandra, något som vi också redan har hjälpt dig med här på vår hemsida.

Så hittar du ett passade lån utan säkerhet

Oavsett om man har hamnat i en situation som kräver att man behöver låna pengar akut eller om man behöver låna pengar för en större kommande utgift så gäller det att hitta ett lån som passar ens privatekonomi.

Ett lån bör också ses som den absolut bästa möjligheten som du kan få tillgång till. Utöver detta så behöver du självklart också veta hur mycket pengar du behöver låna samt också vara på det klara med att du kommer att kunna återbetala lånet till fullo. Det bästa sättet för att få dessa svar är att göra upp en ekonomi över dina inkomster och utgifter via en budget.

Får du ett positivt besked från dig budget så är det sedan dags att ta del av vår jämförelse av långivare och deras erbjudanden här på vår hemsida. Du bör alltid prioritera att försöka hitta ett lån med så låg effektiv räntekostnad som det bara är möjligt.

Så ansöker du om ett snabblån utan säkerhet

När du väl har bestämt dig för ett snabblån som passar din budget och din privatekonomi så är din ansökan alltid lika snabb och enkel:

• Klicka dig in på långivarens annons här på vår hemsida.

• Besvara de uppgifter som långivaren ställer i din ansökan.

• Skriv under din ansökan med ditt BankID och sedan är din ansökan klar.

Snabba lånebesked och utbetalningar är något som alla långivare har gemensamt när det gäller snabblån, precis som man också kan höra på namnet. Din utbetalning får du till det bankkonto som du uppgivit i din ansökan. En utbetalning sker vanligtvis inom ett par timmar om din ansökan har gjorts under vanlig kontorstid på vanlig arbetsdag.

Låna pengar utan säkerhet och utan UC

Om man föredrar att ansöka om ett lån utan UC så är detta möjligt. När lånet sker utan UC så innebär detta att kreditupplysningen görs hos ett annat kreditupplysningsföretag än hos UC (Upplysningscentralen).

När en långivare inte gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen så är det vanligast att de istället gör dom hos Creditsafe eller Bisnode. Det är även hos Creditsafe eller Bisnode som många långivare här på vår hemsida gör sina kreditupplysningar.

Låna pengar utan säkerhet trots betalningsanmärkning

Att låna pengar utan säkerhet och trots betalningsanmärkning är möjligt hos flera långivare. Ett vanligt krav bland många långivare är att betalningsanmärkningen inte får ha uppstått under de senaste 6 månaderna.

När du tar del av vår jämförelse av olika lån så hittar du flera långivare som erbjuder lån trots att man som låntagare har en eller flera betalningsanmärkningar.

Även om det finns flera långivare som kan erbjuda dig ett lån med dessa förutsättningar så är det viktigt att först läsa långivarens krav och villkor innan man skickar iväg sin ansökan. Många av de långivare som accepterar betalningsanmärkningar gör sina kreditupplysningar hos något av kreditupplysningsföretagen Creditsafe eller Bisnode.

FAQ – Lån utan säkerhet

Vad finns det för fördelar och nackdelar med att ansöka om lånet online?

Dessa lån är snabba och enkla att ansöka om. Du får snabbt besked och snabb utbetalning om ditt lån godkänns. Det finns även ett stort urval av långivare att välja mellan så att du enkelt kan leta efter det bästa och billigaste erbjudandet. En lägre kreditvärdighet ger också en möjlighet att låna pengar även om man exempelvis skulle ha en betalningsanmärkning.

En nackdel med lån utan säkerhet är att de har en högre räntekostnad. När ingen pant finns för lånet så kan man även få låna ett lägre belopp än vad man från början hade önskat.

Kan man ansöka om ett snabblån utan kreditupplysning?

Nej, man kan inte ansöka om någon typ av lån i Sverige utan att en kreditupplysning görs. Enligt Kreditupplysningslagen (KuL) så måste alltid en kreditupplysning göras.

Kan man ta lån utan säkerhet för att lösa andra lån?

Ja det kan man göra. Räkna först ut hur mycket du är skyldig från dina befintliga lån. Jämför sedan långivare på vår hemsida och se över vart du kan få lägst effektiv räntekostnad på ditt lån. Glöm heller inte att se till så att du uppfyller övriga krav från långivaren innan du skickar in din ansökan.

Varför är det bra att ansöka om lånet utan UC?

Långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC har mera strikta krav än långivare som exempelvis gör sina kreditupplysningar hos Creditsafe eller Bisnode.

Lån som görs utan UC accepterar mera frekvent att en eller flera betalningsanmärkningar förekommer, något som lån med UC sällan gör. Att ansöka om lån utan UC är också bra för att bibehålla sin kreditvärdighet hos UC. Orsaken till detta är att varken Creditsafe eller Bisnode delger resultat från sina kreditupplysningar med UC.

Vi hjälper dig hitta rätt lån