Lånat.se

Låna pengar till häst

Hur kan man låna pengar till häst? Du kan låna pengar till häst genom att ansöka om ett privatlån online. Du kan även ansöka om ett lån hos din vanliga bank. Vid en ansökan online så får du alltid snabbt lånebesked och snabb utbetalning av dina pengar.

Finansiera ett köp av häst

Att köpa häst är något som många människor drömt om någon gång i livet. Det är en stor investering och det är mycket att tänka på, både när det gäller att hitta rätt objekt (häst) och hur man ska finansiera sitt inköp och låna pengar till häst.

Att svara på vad en häst kostar är lite grann som att besvara frågan: ”Hur långt är ett snöre”? Priset på en häst kan variera från några tusenlappar upp till flera hundra tusen eller miljoner kronor beroende på en mängd olika faktorer såsom:

● Är det en häst för privat bruk eller en tävlingshäst?
● Är hästen halvblod och framavlad för att tävla är den självfallet dyrare än en vanlig ”brukshäst”. En häst med fin stamtavla driver också upp priset
● Ålder på hästen
● Form på hästen; har den varit skadad tidigare, är den inte riden av någon under en längre period osv
● Är det en f.d. travhäst blir det också aningen dyrare

Det är viktigt att man är noga vid sitt inköp och att man väljer ut sin häst efter beteende och egenskaper som passar in i ens egen livssituation. När du vill låna pengar till häst så kan du göra detta genom att välja en långivare här på vår hemsida.

Din ansökan är snabb och smidig och du får ett omgående svar på din ansökan. Vid ett positivt lånebesked så tar det som vanligast högst ett par bankdagar innan du har pengarna på kontot. Du är sedan fri att nyttja ditt lån till att köpa den häst du vill.

Andra alternativ är att tömma spargrisen eller att fråga föräldrar, annan släkt eller vänner om ett lån. Det är dock inte alla som har en välfylld spargris eller som har möjlighet eller lust att fråga nära släkt eller vänner om ett lån för att köpa häst. Ett ytterligare alternativ är att kontakta sin vanliga bank och även här göra en ansökan om att låna pengar.

Vad kostar det att ha häst?

Förutom själva inköpet av hästen tillkommer en rad andra kostnader såsom eventuell stallhyra om man inte har eget stall. Att hyra en stallplats kostar vanligtvis runt en tusenlapp per månad men kostnaden styrs såklart av var i landet du bor. I Stockholm och andra storstäder kostar stallplatserna betydligt mer än ute på landet. Vid vissa stall får man också betala en speciell ridhusavgift.

Hö ingår i vissa fall i stallhyran men gör det inte det är en det kostnad på cirka 700 kronor i månaden baserat på att en normal häst äter cirka 8 kilo hö per dag.

Utgiften för foder varierar utifrån vilket foder du använder men kostnaden för vissa foder kan gå upp till cirka 1000 kronor i månaden.

Ridutrustning såsom hjälm, väst och stövlar kan gå på upp till 10 000 kronor och behöver bytas ut eftersom.

Har man tänkt använda sin häst för att köra trav med behövs det speciell utrustning för detta ändamål.

Hästen behöver försäkras och skos om med jämna mellanrum. Att sko en häst kostar mellan cirka 1000 – 2000 kronor och är din häst bångstyrig och lite svår kan hovslagaren till och med ta ut ett risktillägg.

När lånet för ditt hästinköp är på plats återstår den allra roligaste biten; att hitta den häst som kommer passa just dig och dina behov perfekt. Medellivslängden på en häst är cirka 25–30 år så förhoppningsvis får du och din nya vän massor av fina år tillsammans.

Innan du ansöker om att låna pengar till häst

Allt låna pengar till häst är ett stort åtagande, precis som det är med alla andra typer av lån. Även om drömmen av hästen finns där så gäller det ändå alltid att ta kloka beslut som inte äventyrar ens privatekonomi. Gör upp en bra budget över dina inkomster och utgifter, på så vis så kommer du klart och tydligt att kunna se om lånet är möjligt och vad du har råd att betala månadsvis.

Vi hjälper dig hitta rätt lån