Lånat.se

Samla dina lån

Varför är det bra att samla lån? Att samla lån är bra för sänka sina räntekostnader och för att minska dyra administrativa kostnader. När du samlar dina lån hos en enda långivare så kan du som låntagare spara tusentals kronor varje år.

Samla dina lån hos en enda långivare

Att ha flera lån och krediter hos olika banker och långivare är något som är väldigt vanligt bland de svenska hushållen. Många tusenlappar betalas oftast bort i dyra räntekostnader och administrationsavgifter helt i onödan.

Att samla sina lån hos en enda långivare kan istället göra att man sparar gott om pengar. När man samlar sina lån så tar man ett nytt större lön för att avbetala alla befintliga lån och krediter som man kan tänkas ha.

Det kan för många låta aningen konstigt att ännu ett lån kan göra att man sparar pengar men så är faktiskt fallet. Med ett större samlingslån så kan man oftast få en betydligt lägre räntekostnad på sitt enda lån samt så betalar du enbart en administrativ kostnad för ett lån istället för flera.

Det är inte ovanligt att enbart de administrativa kostnaderna ibland kan uppgå till flera tusen kronor per år om man skulle ha flertalet olika lån.

Så går det till när du samlar lån

Du väljer antingen ut en enskild långivare eller en låneförmedlare som du hittat här hos oss. Din ansökan görs alltid online och där du med en trygg internetuppkoppling kan ansöka genom din dator, din mobiltelefon och till och med genom din surfplatta.

Om du ansöker själv genom en enskild långivare så får du oftast svar omgående på din skärm eller till din E-postadress. Vid en ansökan hos en låneförmedlare så tar det som längst ett dygn innan låneförmedlarens samarbetspartners har svarat på förfrågningen. Efter ett dygn så kontaktar sedan låneförmedlaren dig med alla de eventuella lånerbjudanden som du har att ta ställning till.

Vid en ansökan hos en enskild långivare så har du vanligtvis dina pengar inom några timmar och upp till ett par dygn. Du kan antingen välja att låta den nya långivaren att lösa in dina befintliga lån och krediter eller du kan också välja att göra detta själv.

När du vill samla lån med hjälp av en låneförmedlare så kan även här välja att låta den långivare som du har bestämt dig för att lösa in dina befintliga lån. Väljer du att lösa in dessa själv så har du vanligtvis ditt samlingslån utbetalat inom ett par bankdagar.

Oavsett vilken aktör som du än väljer så behöver du först och främst ha räknat ut hur mycket pengar som du faktiskt behöver låna. Sätt dig ner och skriv upp samtliga kostnader som återstår på dina befintliga lån och krediter innan du kontaktar en aktör.

Fördelar med att samla lån

• Den absolut största fördelen är som vi redan har varit inne på, du sparar pengar genom att ha ett enda lån till lägre räntekostnad och enbart en enda administrativ kostnad.

• När du samlar lån så förbättrar du din kreditvärdighet på sikt mot om du istället skulle ha flera dyra lån och krediter hos olika aktörer, något som annars alltid ses som negativt för ens kreditvärdighet.

• Du kan ha möjlighet att samla dina lån även med en lägre kreditvärdighet. En betalningsanmärkning behöver exempelvis inte betyda ett automatiskt avslag på din ansökan. Om man vill samla lån med en eller flera registrerade betalningsanmärkningar så behöver man först se till att man ansöker hos en långivare som kan acceptera detta.

• Du har ett stort utbud av olika långivare att välja på genom att du kan ansöka online. De tiderna är förbi när du var tvungen att boka en tid hos din fysiska bank för att inleda en diskussion om ett eventuellt lån. Du ansöker genom att välja ut en långivare som du kan hitta här på vår hemsida.

Samla lån genom en låneförmedlade

Något som har blivit allt populärare bland både privatpersoner och hushåll som vill samla lån, är att få hjälp av en bra låneförmedlare. En av de stora fördelarna med att ta hjälp av en låneförmedlare är att du kan få möjlighet att få flera olika lånerbjudanden att välja mellan.

En låneförmedlare har ett samarbete med mängder av olika banker och långivare och där de vid en ansökan gör en förfrågan hos samtliga dessa för att se vilka som är villiga att låna ut pengar till dig. Med flera olika lånerbjudanden så kan du enkelt välja ut det lån som passar dig bäst.

En annan stor fördel att det enbart kommer att göras en enda kreditupplysning när du vänder dig till en låneförmedlare. Här kan du alltså få flera lånerbjudanden att välja mellan det utan att du kommer att belasta din kreditvärdighet mera än vad som är nödvändigt. Du hittar flera bra låneförmedlare att välja mellan här på vår hemsida.

Även låneförmedlare har sina bestämda krav och villkor, så kom som alltid ihåg att gå igenom krav och villkor innan du gör din skickar in din ansökan om att samla lån.

Samla lån utan UC

Att samla lån utan UC är möjligt att göra. För att kunna samla sina lån utan UC så behöver man vända sig till en långivare som inte gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC).

Långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC har vanligtvis högre uppsatta krav för att bevilja en ansökan om att samla lån. Långivare som istället gör sina kreditupplysningar hos Bisnode eller Creditsafe kan ofta ha lägre uppsatta krav och kan många gånger godkänna en ansökan om att samla lån trots att kreditvärdigheten är lägre.

När du jämför samlingslån på vår sida så kommer du att se vilka långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC, Bisnode och Creditsafe.
En annan fördel med att vända sig till en långivare som inte gör kreditupplysningar hos UC är att dessa inte delger eller jämför resultatet från sina kreditupplysningar med UC. Genom detta så bibehålls även kreditvärdigheten helt intakt hos UC, något som är positivt för eventuella större låneansökningar längre fram hos en långivare som faktiskt gör kreditupplysningar hos UC.

Förbättra dina möjligheter till att kunna samla dina lån

För att förbättra dina möjligheter att få samla lån så behöver du även göra allt för att förbättra din kreditvärdighet. Detta kan ta tid att göra och kan i vissa fall vara lättare sagda än gjorda, men bör för den delen ändå alltid prioriteras.

Att försöka förbättra sin årsinkomst tillhör något av det allra viktigaste när man ska förbättra sin kreditvärdighet. Dra dig inte för att löneförhandla med chefen eller att försöka hitta ett bra extrajobb som passar dig.

Kan du inleda ett månadssparande så ser alltid långivaren detta som något positivt då du visar för långivaren att du faktiskt har möjlighet att spara pengar.

Flertalet nyligen gjorda kreditupplysningar och en eller flera registrerade betalningsanmärkningar är alltid negativt för ens kreditvärdighet, se till att inte dra på dig dessa.

FAQ

Görs alltid en kreditupplysning när man ansöker om ett lån?

Ja, en kreditupplysning måste alltid göras enligt svensk lagstiftning och kreditupplysningslagen (KuL) när en ansökan om lån görs. Detta gäller oberoende av vilket belopp som man än önskar låna och även helt oberoende av vilken bank eller långivare som man än vill låna pengar hos.

Hur många och hur höga lån kan jag samla?

Du kan samla så många lån och så höga lån som du önskar bara det beviljade lånebeloppet täcker den totala summan av dina befintliga lån och krediter. Om du exempelvis får ett beviljat samlingslån på 500 000 kr så kan du lösa in alla lån och krediter (oavsett antalet) som alla tillsammans understiger summan av 500 000 kr.

Hur mycket pengar kan jag låna för att få samla lån?

Hur mycket pengar du kan få låna avgörs som alltid av den kreditupplysning som görs. Långivaren utför kreditupplysningen hos det kreditupplysningsföretag som man samarbetar med.
Därefter så delger kreditupplysningsföretaget resultatet av kreditupplysningen till långivaren och där det sedan är upp till varje enskild långivare om lånet ska beviljas och i sådana fall även till vilka lånevillkor som du kan få på ditt lån. De högsta samlingslånen inom privatlån som finns att kunna ansöka om online ligger vanligen på 500 000-600 000 kr.

Vad finns det för krav för att få samla lån?

Alla långivare och banker har sina egna krav och villkor som gäller när man vill samla lån hos dom, just därför så är det också extra viktigt att jämföra samlingslån innan man skickar in sin ansökan.
Vanliga allmänna krav är annars att du åtminstone är +18 år och kan uppvisa en inkomst som oftast ligger på ca 100 000-120 000 kr per år. Du behöver även vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.

Kan man samla lån för skulder hos Kronofogdemyndigheten?

Nej, tyvärr så är detta väldigt svårt att få kunna göra. Om man har en anmärkning och skuld hos Kronofogdemyndigheten så behöver man vänta tills dess att skulden är helt återbetalad.
Efter detta så ligger anmärkningen kvar hos Kronofogdemyndigheten i tre års tid. Efter att tre år har passerat så försvinner anmärkningen automatiskt och är heller inte synlig längre, det är först efter detta som man har möjlighet att ansöka om ett nytt lån.

Vi hjälper dig hitta rätt lån