Lånat.se

Låna pengar idag

Hur kan jag låna pengar idag om en nödsituation uppstår? Du kan låna pengar idag genom att antingen:
1. Välja att ansöka om ett snabblån på nätet. Du får ett omedelbart besked och snabb utbetalning till ditt konto.
2. Du kan även ansöka om ett privatlån hos din vanliga bank.

Ett snabblån – vad är det?

Det vanligaste alternativet när man behöver låna pengar idag är ett så kallat snabblån. Det ger dig möjligheten att låna pengar idag utan att någon säkerhet är nödvändig som motprestation. Ansökan görs smidigt online genom att du väljer ut en eller ett par bra långivare här på vår hemsida. Din ansökan tar bara några minuter utan onödiga väntetider.

Allt du behöver är en trygg internetuppkoppling tillsammans med en dator, mobil eller surfplatta. Fyll i dina personliga uppgifter, välj vilken summa du behöver låna och hur lång tid du vill ha på dig för återbetalning, sedan signerar du med ditt BankID. I samband med varje ansökan görs alltid en kreditupplysning.

Det är alltid viktigt att jämföra långivarnas olika villkor när man lånar pengar idag, vilket vi ser till att du snabbt och enkelt kan göra direkt på vår hemsida.

Så gör du för att låna pengar idag

1) Välj din långivare på vår hemsida med omsorg. Om du skall låna pengar idag kan villkoren gällande ränta, extra avgifter, kraven på dig som låntagare och naturligtvis totalkostnaden variera en hel del. Glöm inte att läsa det finstilta för att undvika överraskningar.

2) Välj alltid ett realistiskt alternativ, lev inte över dina tillgångar. Låna inte mer än du behöver och framförallt inte mer än du klarar betala tillbaka. Viktigt när det gäller själva löptiden är att kostnaderna är lägre ju snabbare du betalar tillbaka, men din ekonomi måste klara av det utan att behöva ta ytterligare lån för att betala av ett annat. Ett snabblån kan du betala tillbaka tidigare än överenskommet utan någon typ av straffavgift, vilket kan tala för att ta en lite längre avbetalningsperiod för att vara på den säkra sidan.

3) Om du vet att din kreditvärdighet är låg pga av en betalningsanmärkning bör du inte för den sakens skull skicka ansökningar till höger och vänster. Det är bättre att ta en stund och lugnt läsa igenom de olika aktörernas villkor och välja ut dem vars villkor mest överensstämmer med dina personliga omständigheter och förväntningar så att du är säker på att du valt alternativet som passar bäst för just dig. Sämre kreditvärdighet kan medföra högre räntor, så jobba på att höja din inkomst eller bli av med betalningsanmärkningar i framtiden.

Det kan ett snabblån användas till

Vem har inte någon gång fått en eller flera oväntade utgifter? Växellådan på bilen gick plötsligt sönder, hunden åt upp sonens läxor och behövde ett akut veterinärbesök eller du har kanske glömt bort din frus födelsedag och du kommer fortfarande ihåg hur träribborna kändes i ryggen genom gästsängens gamla madrass sedan du glömde det förra året.

Mycket kan hända, och då bör man så fort som möjligt hitta en utväg, och detta kan vara ett snabblån eftersom det erbjuder som namnet antyder en snabb utbetalning. Det rekommenderas aldrig att du lånar pengar idag till restaurangbesök, shopping eller spel, utan ett snabblån bör vara en effektiv lösning på ett tillfälligt problem. Det bästa är alltid att man strävar efter att skapa en hållbar privatekonomi som håller i längden.

Krav för att få en ansökan om snabblån accepterad

● Att du är myndig, man måste vara minst 18 år gammal.
● Du måste vara svensk medborgare och bosatt i Sverige.
● Du måste ha någon typ av inkomst, hur mycket beror på summan du vill låna. Ju mindre lån desto lägre krav, det som gäller är att du skall anses ha god återbetalningsförmåga för lånet.
● Du får inte ha något aktivt ärende hos Kronofogdemyndigheten.

Lån utan UC, rekommenderat vid en lägre kreditvärdighet

Långivare som inte använder sig av UC erbjuder ofta lån med låga krav, där både en eller flera betalningsanmärkningar kan bli godkända, och därav vikten att alltid jämföra villkor och krav för att låna pengar idag. Om det är ett väldigt litet lån det handlar om finns chansen att det godkänns med både en eller flera anmärkningar.

Har man en lägre kreditvärdighet med en eller flera betalningsanmärkningar men ändå har beslutat sig för att ansöka om ett snabblån, ja då är alltid ett lån utan UC rekommenderat.

Ibland kan man se att långivare annonserar “Lån utan UC”, men detta innebär alltså inte att de inte begär någon kreditupplysning utan endast att det är ett annat företag som gör den. En kreditupplysning är lagstadgad enligt Kreditupplysningslagen (KuL) och utförs alltid när man ansöker om ett lån i vårt avlånga land.

UC är annars en förkortning för Upplysningscentralen, Sveriges största och mest kända kreditupplysningsföretag, som samarbetar med de flesta stora bankerna och även flera av de långivare du kan hitta här hos oss. En vanlig missuppfattning bland många är annars att tro att UC innebär att någon kreditupplysning inte görs, vilket alltså inte stämmer.

FAQ Låna pengar idag

Vad skiljer ett snabblån från ett vanligt privatlån?

Egentligen så är ett snabblån och ett privatlån båda två av samma typ av lån, ett blancolån utan säkerhet. Skillnaden mellan de två är att ett snabblån är en mindre summa pengar som man lånar över en kortare tid. Pengarna kommer snabbt till ditt konto och allting sköts online. Räntesatsen är även högre om man tar ett snabblån online än om man skulle ansöka om ett högre privatlån hos sin vanliga fysiska bank.

Med ett snabblån har man också möjlighet att få sin ansökan accepterad hos vissa långivare trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar, något som inte är möjligt om man ansöker om ett större privatlån hos sin vanliga bank.

Om jag lånar pengar idag, hur lång tid tar det innan jag har pengarna på mitt konto?

Det varierar lite beroende på hur mycket du vill låna och vilken långivare du bestämmer dig för. Så fort din ansökan och din kreditvärdighet blivit godkända överförs pengarna direkt till ditt konto. Inom 24 timmar är det vanligaste, ibland tar det bara minuter, och fler och fler långivare erbjuder sin service även under helgdagar och högtider. Jämför alltid innan du bestämmer dig.

Kan man ansöka om flera snabblån?

Ja det kan man göra, vi rekommenderar dig dock att vara väldigt selektiv när du ska ansöka om ett snabblån. Då en kreditupplysning tas för varje ansökan så är det bättre att enbart ansöka om ett lån hos vissa få utvalda långivare.

Kan jag betala av lånet i förtid?

Ja, det kan du göra. Du kan alltid välja att lösa ut lånet innan löptidens slut utan att det kostar dig en krona extra. Kontakta först din långivare innan du löser in lånet och meddela att du vill göra detta.

Vi hjälper dig hitta rätt lån