Lånat.se

Korttidslån

Vad innebär ett korttidslån? Ett korttidslån är ett lån som har en kortare återbetalningstid. Vanliga återbetalningstider för korttidslån är allt från någon vecka och upp till ett par månader. Ett korttidslån är även ett lån utan säkerhet och som du ansöker om online.

Lån med snabbt besked och snabb utbetalning

En långivare som erbjuder korttidslån ger dig alltid snabbt lånebesked och snabb utbetalning av ditt lån. Du ansöker som vanligt via dator, mobil eller surfplatta och där din ansökan endast tar ett par minuter att fylla i och att skicka iväg.

När pengarna ska betalas ut till ditt konto så kan du ha pengarna inom 15 minuter som allra snabbast, vanligare är dock att utbetalningen sker inom ett par timmar. Vissa långivare kan till och med erbjuda utbetalningar av korttidslån under kvällar och helger.

För att hjälpa dig på vägen att hitta ett bra korttidslån så har vi också samlat Sveriges bästa lån med kort återbetalningstid här hos oss. När du tar del av vår jämförelse av alla dessa lån så kan du enkelt välja ett lån som passar dig och din privatekonomi.

Korttidslån utan UC

En fördel med många korttidslån är att man har möjligheten att låna pengar utan att långivaren gör en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). När en långivare som du kan hitta på vår hemsida inte göra sina kreditupplysningar hos UC så är det vanligt att man istället gör dessa hos antingen Bisnode eller Creditsafe.

Ett lån utan UC har många goda fördelar, särskilt om man skulle ha en lägre kreditvärdighet. Det är vanligare att flera lån utan UC kan acceptera att man som låntagare har en betalningsanmärkning. Vissa långivare kan till och med acceptera att låntagaren har flera registrerade betalningsanmärkningar. Ett vanligt krav här är dock att en betalningsanmärkning inte får ha uppstått under de senaste 6 månaderna.

En ytterligare bra fördel är att ett lån utan UC inte påverkar låntagarens kreditvärdighet alls hos UC. Orsaken till detta beror på att varken Bisnode eller Creditsafe delger UC resultatet från sina gjorda kreditupplysningar. Vad som dessutom är viktigt att veta om är att en kreditupplysning alltid måste göras när man ansöker om ett lån i Sverige, enligt Kreditupplysningslagen (KuL).

Lån utan ränta

Tidigare så var det betydligt vanligare att flera långivare erbjöd korttidslån utan ränta till sina kunder. Dessa lån finns fortsatt att kunna hitta även idag men har ändå blivit aningen mera sällsynta de senaste åren.

När ett lån erbjuds utan ränta så innebär detta att lånet blir räntefritt under viss kort tid. Det är svårt att hitta ett bättre och mera fördelaktigt lån än när lånet är räntefritt, dock så finns det ett par saker att kolla upp även här.

Förutom under vilken löptid som lånet är räntefritt så är det också viktigt att kolla upp om lånet har någon dyr administrativ kostnad. De lån som fortsatt erbjuds som räntefria under viss kort tid har även lägre valbara lånebelopp.

Välj ett lån som passar dina förutsättningar

Även med korttidslån så är det viktigt att jämföra räntekostnader och andra villkor som lånet kan ha. Om du har bestämt dig för att ta ett lån med kort löptid så behöver du också anpassa ett eventuellt lån efter dina personliga förutsättningar.

Skulle du exempelvis bli i akut behov av att låna pengar under en helg och där du vet med dig att du har en betalningsanmärkning, ja då behöver du leta upp en långivare hos oss som både erbjuder utbetalning under helgen och som även accepterar din betalningsanmärkning.

Matcha även lånets återbetalningstid med hur din betalningsförmåga ser ut när lånet väl ska betalas. Om du exempelvis väljer mellan att par olika lån och där lånen har olika återbetalningstid av låt oss säga 7 eller 14 dagar, ja då behöver du också veta om att du kan betala lånet när det väl är dags.

Ett korttidslån ska precis som alla andra typer av lån alltid vara nödvändigt. Lånet ska alltid ses som den bästa möjliga lösningen som finns att tillgå. Vi rekommenderar alltid alla våra besökare att göra upp en hållbar månadsbudget, detta oavsett om man funderar på att ansöka om ett lån eller inte. Med en budget så får man en total överblick över sin privatekonomi och med vad som är möjligt och inte.

Vi hjälper dig hitta rätt lån