Lånat.se

Investeringslån

Vad innebär ett investeringslån egentligen? Ett investeringslån är ett privatlån utan säkerhet som är avsett för att man som låntagare ska kunna investera i en eller flera olika tillgångar. Investeringar i aktier, fonder, fastigheter, guld och olja är några exempel på vad lånet passar bra för.

Så väljer du ett bra investeringslån

De lån som du kan hitta här på vår hemsida är privatlån utan säkerhet. Dessa lån har möjliga lånebelopp på upp till hela 500 000–600 000 kr. Det finns med andra ord alltså inget lån i Sverige som egentligen är anpassat särskilt för de investeringar som man önskar göra. När du lånar för att investera så innebär detta istället att du kan välja att nytta ditt privatlån till de investeringar som du önskar göra.

För att du ska kunna öka dina möjligheter att få låna pengar till investeringar så behöver du visa upp en god kreditvärdighet. Med en god kreditvärdighet så ökar du inte bara dina möjligheter att få lånet beviljat utan du ger dig själv även bättre möjlighet att få ditt lån till så bra villkor som möjligt.

En god kreditvärdighet innebär en bra taxerad årsinkomst från en fast och trygg anställning. Har du ett sparat kapital i form av kontanter eller andra tillgångar så är detta alltid positivt för din kreditvärdighet. Få nyligen gjorda kreditupplysningar, inga betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden är ytterligare viktiga faktorer för en god kreditvärdighet.

Utöver en god kreditvärdighet så är det också viktigt att jämföra lån, deras effektiva räntekostnader ihop med deras övriga villkor. Allt detta har vi hjälpt dig med genom att sammanställa nätets bästa privatlån här hos oss och som du kan ansöka om hemifrån via din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Låna online eller hos fysisk bank

Fördelarna med att välja en långivare online här hos oss är många. Din ansökan är alltid snabb och enkelt och den tar från början till slut endast ett fåtal minuter att fylla i och att skicka iväg. Ditt lånebesked får du vanligtvis direkt på din skärm eller via E-post.

Vid ett positivt lånebesked så har du vanligtvis dina pengar inom 1–2 bankdagar. Även om man skulle ha en lägre kreditvärdighet så finns det också långivare som kan bevilja dig ett investeringslån. Vid en lägre kreditvärdighet så sker detta vanligtvis på bekostnad av en högre räntekostnad och att man kan få låna ett lägre belopp än önskat.

Vill man hellre vända sig till sin vanliga traditionella bank för att ansöka om att låna pengar för att göra investeringar så är det också möjligt. De gamla vanliga traditionella bankerna som exempelvis Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea har dock betydligt tuffare krav och villkor än alternativa långivare online.

Kraven hos traditionella banker är vanligtvis mer eller mindre likadana, skulle en bank säga nej så säger i stort sett alla traditionella banker nej. Den stora fördelen är dock att man vid ett positivt lånebesked oftast kan få sitt lån till en betydligt lägre räntekostnad.

Innan du investerar dina pengar

Oavsett om du redan har fått ett investeringslån beviljat eller om du funderar på att ansöka om ett så är det viktigt att veta om hur du vill investera dina pengar. Du har alltid möjligheten att exempelvis anlita en aktiemäklare för att be om hjälp med att göra dina investeringar, på så vis så blir du en passiv investerare.

Du har också möjligheten att bli en aktiv investerare och själv investera dina pengar efter vad du anser vara bäst. Det är dock bra att vara medveten om att det tar lång tid och mycket erfarenhet att bli en duktig aktiv investerare. När man ska investera sina pengar själv så behöver man också ha gott om kunskap om det område som man vill investera i. Här finns exempelvis massor av kunskap att ta del av genom böcker, kurser, bloggar, forum, YouTube och sociala medier.

Att ta ett investeringslån är inte rekommenderat om man också äventyrar sin privatekonomi eller om man känner att man kan ha svårt att hantera tillgångarnas uppgång och eventuella nedgång. Vet du annars med dig att du har tålamod, intresse och är villig att skaffa dig nödvändig kunskap och utan att det för den delen äventyrar din privatekonomi, ja då är också ett fördelaktigt investeringslån klart värt att fundera på.

Vi hjälper dig hitta rätt lån