Lånat.se

Lån med låga krav

Vad betyder ett lån med låga krav? Ett lån med låga krav innebär att långivaren kan acceptera att du som låntagare har en lägre inkomst. Långivaren kan även godkänna att du som låntagare har flera gjorda kreditupplysningar samt en eller flera betalningsanmärkningar.

Hitta ett lån med låga krav som passar dig

Med en lägre inkomst, flera nyligen gjorda kreditupplysningar och kanske även en eller flertalet registrerade betalningsanmärkningar så innebär detta även att ens kreditvärdighet försämras. Kreditvärdighet, eller kreditscore som det ibland också kan kallas, är banker och långivarnas mått på en privatpersons betalningsförmåga.

Vad banker och långivare beslutar vara din kreditvärdighet är inget mått på dig själv som privatperson, vilket alltid är viktigt att komma ihåg.

När man vill hitta ett lån med låga krav så är det alltid viktigt att först jämföra lånens krav och villkor. Hit räknas främst framför allt vilken räntekostnad ett lån har, vilken återbetalningstid (kallas egentligen för löptid) ett lån har samt om det finns andra specifika krav för lånet.

Mikrolån är en typ av lån dit många lån med låga krav kan räknas in. Ett mikrolån är ett lån som du alltid ansöker om online. Med ett mikrolån så får du alltid snabbt svar på din ansökan ihop med en snabb utbetalning till ditt vanliga bankkonto.

Vi jämför mikrolån med låga krav åt dig

För att du ska slippa surfa runt från webbplats till webbplats och för att hitta det bästa mikrolånet inom lån med låga krav så har vi även gjort det mesta av jobbet åt dig. Du hittar Sveriges alla lån med de lägst uppsatta kraven här på vår hemsida.

Med vår sammanställning av mikrolån så kan du enkelt välja det lån som passar din ekonomi allra bäst. Innan du ansöker så rekommenderar vi dig alltid att fundera på om lånet är nödvändigt, ett bra mikrolån bör ses som en akut lösning på ett tillfällig situation.

Du behöver också vara övertygad om att din ekonomi klarar av en extra utgift varje månad tills dess att lånet är helt återbetalat till långivaren. Att låna till ren nöjeskonsumtion är heller inget som vi rekommenderar då det lätt kan leda till en negativ lånespiral som din ekonomi kan få svårt att lyckas hantera.

Lån utan UC

Att ansöka om sitt lån utan UC är något som särskilt rekommenderas när man just har en lägre kreditvärdighet. Att låna utan UC innebär att en kreditupplysning görs hos något annat kreditupplysningsföretag än hos Upplysningscentralen (UC).

Långivare som erbjuder lån utan UC erbjuder i betydligt större utsträckning låg med låga krav. Det är också betydligt vanligare att långivare som erbjuder lån utan UC även godkänner låneansökningar där en och även flera betalningsanmärkningar finns registrerade.

Som alltid så gäller det att läsa igenom långivarens krav och villkor innan man sätter sig ner för att skicka iväg sin ansökan. Var noga med detta då flera spontanansökningar minskar dina chanser att få ditt lån tack vare att en kreditupplysning görs för varje ansökan samt att du kanske ansöker till en långivare där du egentligen inte uppfyller deras krav.

Krav för att få ett lån

– Det är vanligt att det kan finnas ett krav på en årsinkomst av minst 100 000-120 000 kr. Då detta är baserat på din senaste årsdeklaration så kommer långivaren att se till förra årets deklaration just tack vare att vi i Sverige deklarerar ett år i efterhand.

– Detta kan göra att du även kan få ett lån beviljat även om du skulle vara helt utan inkomst i dagsläget. Även om detta kan verka lockande så är det alltid viktigt att påminna sig själv om att veta om att man har en ekonomi som också kan hantera ett eventuellt nytt lån.

– Generella krav hos alla långivare är att du är minst 18 år fyllda, är svensk medborgare och även boendes i Sverige. Du får heller aldrig ha en aktiv anmärkning eller skuld hos den svenska Kronofogdemyndigheten.

– Specifika krav och finstilta villkor finns också ofta hos de olika långivarna. Då dessa ofta kan skilja sig åt från långivare till långivare så är det alltid rekommenderat att ta några få minuter och gå igenom denna information innan det är dags att ansöka om lånet.

Vi hjälper dig hitta rätt lån