Lånat.se

Minilån

Vad är ett minilån? Ett minilån innebär:
1. Ett mindre lånebelopp som du ansöker om via din dator, mobil eller surfplatta.
2. Ett lån där du alltid får snabbt lånebesked och snabb utbetalning av pengarna.
3. Ett lån som vanligtvis har en kort återbetalningstid på 7-30 dagar.

Du använder ditt minilån till det du önskar

Minilån kan du använda till precis vad du vill, du behöver inte ge några förklaringar eller motiveringar. Den vanligaste anledningen att ansöka om ett minilån, eller mikrolån som det även kallas, är att en hastig utgift tillkommit och som kräver att man behöver pengar akut.

Det kan vara att katten behöver ett akut veterinärbesök, att man backade över mobilen på garageuppfarten eller att tv:n pajat. Många använder sig också av ett minilån när de behöver lite extrapengar vid ett speciellt tillfälle såsom en intensivkurs för att ta körkort eller en efterlängtad smekmånad.

Det man inte förespråkar att låna till är t ex impulsinköp, restaurangbesök eller för att täcka avbetalningar på ett tidigare lån. Pengarna måste trots allt betalas tillbaka, så vi rekommenderar att du använder ditt mikrolån som en hjälpande hand när det behövs men inte för att köpa jeansen du sett i skyltfönstret.

Ditt minilån – steg för steg

1) Försäkra dig om att du verkligen behöver pengarna och att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Gör gärna en budget för att se till att din ekonomi klarar av den extra månadsavgiften.

2) Jämför långivarna som erbjuder minilån och mikrolån enkelt på vår hemsida, på så sätt får du en perfekt översikt över samtliga alternativ. Det viktigaste att fokusera på är att du uppfyller deras villkor på dig som låntagare samt deras effektiva ränta för att veta totalkostnaden på lånet.

3) Ansökningen sköts enkelt online via din dator, mobil eller surfplatta. Du behöver bara fylla i dina personliga uppgifter, hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningsperiod du behöver. Denna typ av lån kräver ingen säkerhet och om du vill betala tillbaka tidigare kostar det inget extra, men ju snabbare du kan återbetala desto billigare blir lånekostnaden.
Till sist signerar du din ansökan med ditt BankID.

4) Så fort din ansökan blivit godkänd kommer pengarna i på ditt konto, ibland tar det bara 15 minuter. Du kan skicka in ditt ansökningsformulär 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan, men oftast blir det handlagdt på vardagar under kontorstid. Om du behöver pengarna väldigt snabbt kan du välja en långivare som gör utbetalningar även på kvällar, helger och högtider.

Krav och villkor för att få sin ansökan godkänd

Det finns många olika långivare på dagens marknad som erbjuder minilån och mikrolån, och villkoren mellan dem kan variera en del.

Det viktigaste du bör ha i åtanke är att du måste vara:
● Minst 18 år gammal, vissa långivare kräver att du minst är 20-22 år.
● Svensk medborgare och bosatt/folkbokförd i Sverige.
● Har någon form av inkomst. Kravet för inkomst varierar från långivare till långivare.
● Utan skulder eller anmärkning hos Kronofogden.

För varje ansökan du skickar kommer, enligt svensk lag, en kreditupplysning att göras. Det betyder att du inte bör skicka iväg flera ansökningar i tron att dina möjligheter att godkännas för ett mikrolån kommer att öka, det bästa du kan göra är att först jämföra långivare för att snabbt och enkelt se vem som passar dig bäst – och det gör du smidigt här hos oss. Du kan känna dig trygg och säker med alla långivare av mikrolån som finns på vår hemsida, som alla står under tillsyn av Finansinspektionen.

Minilån utan UC, för dig med en lägre kreditvärdighet

När du skickar iväg en låneansökan kommer alltid en kreditupplysning att göras enligt svensk lag. Det görs oftast via UC, Upplysningscentralen, som är Sveriges största och mest kända kreditupplysningsföretag. De samarbetar med de flesta stora bankerna och långivarna och tar sina uppgifter från officiella register.

En fördel med korttidslån som minilån är att man har möjligheten att kunna låna pengar utan UC. Om du vet att din kreditvärdighet är låg på grund av en aktiv betalningsanmärkning, dvs att du fått den inom de senaste 36 månaderna, har du större möjligheter att få ett minilån hos en långivare som inte använder sig av UC.

Du hittar många långivare på vår hemsida som kan godkänna att du som låntagare har en eller flera betalningsanmärkningar. Ett vanligt krav är att dessa inte får ha uppstått under de senaste 6 månaderna. Själva kreditupplysningen görs i detta fall av ett annat företag, ofta Bisnode eller Creditsafe, och de delar inte sina resultat med UC och kan därför aldrig skada din framtida kreditvärdighet hos dem.

Att ha en hög kreditvärdighet innebär att man får fler erbjudanden och bättre räntesatser när man ansöker om ett lån, så det är alltid något att sträva efter. Andra faktorer är om du redan har andra lån och krediter, hur många kreditupplysningar som gjorts på dig under det senaste året och naturligtvis en stabil inkomst – ju mer du deklarerat under de senaste åren desto högre kreditscore.

Vi hjälper dig hitta rätt lån