Lånat.se

Låna pengar till resa

Hur gör man för att låna pengar till resa? Du kan låna pengar till din resa genom att ansöka om ett privatlån utan säkerhet på nätet. Du får alltid snabbt lånebesked och snabb utbetalning till kontot om din ansökan blivit godkänd.

Hitta ett lån som passar dig

Vi lånar för att kunna förverkliga viktiga större investeringar som ett hus eller en lägenhet men ibland också till saker som bilar, resor eller till och med diverse smslån för att tillfälligt klara vardagen. För att man ska kunna hitta ett så bra och så billigt lån när man vill ut på resande fot så är det också viktigt att först jämföra lån och dess kostnader. Detta kan vara omständigt och knepigt om man inte vet hur man ska göra eller vart man ska leta.

För att hjälpa dig på traven med detta så har vi också sammanställt nätets bästa privatlån utan säkerhet här på vår hemsida. Alla långivare är seriösa aktörer som alla står under statlig tillsyn av Finansinspektionen, så du som långivare kan alltid luta dig tryggt tillbaka oavsett vilken långivare du än väljer.

Vilket lån man än tar bör alltid vara väl övervägt och baserat på vilken återbetalningsförmåga man har. Har man redan en ansträngd ekonomi så behöver man vara på det klara med att ett lån är absolut nödvändigt samt att man som sagt också klarar av att betala tillbaka lånet.

Om du ändå har beslutat dig för att låna pengar till resa och knappt kan bärga dig för att packa resväskan och sticka iväg, ja då är det också bra att först ta del av all information som du får här av oss. Genom att ta del av vår vägledning så ger du dig själv bättre förutsättningar att spara både pengar och tid.

Du sparar pengar genom att du enklare kan välja exempelvis ett smslån med lägre räntekostnad, och det är ju alltid roligare att kunna spendera dessa pengar när du väl är på resmålet istället för att betala onödigt höga räntekostnader. Du sparar även tid genom att du hittar allt du behöver veta här på vår hemsida och du slipper på så vis surfa mellan olika webbplatser. Tiden som du sparar kan du istället lägga på för att planera för allt roligt som du vill göra dit du vill åka.

Då kan du låna pengar till resa

● När du är minst 18 år fyllda och är svensk medborgare och boendes i Sverige. Du behöver oftast visa upp ett viss krav på inkomst. Du får heller inte ha något pågående ärende hos Kronofogden.
● När du kalkylerat vad den egentliga lånekostnaden är med avgifter, ränta och amorteringar. På detta vis så kan du också enkelt matcha kostnaderna för detta ihop med din budget för att se om du har råd med låna pengar till resa eller inte.
● När du uppfyller kraven ovan nämnda och verkligen vill göra den där drömresan som du så länge också har sett fram emot.

Då är det INTE möjligt att låna pengar till resa

● När du redan har en ansträngd ekonomi som inte klarar den utgift som lånet även innebär.
● När du inte uppfyller långivarens krav och villkor.

Tänk även på detta innan du lånar pengar till resa

När du lånar pengar till resa så måste du tänka att först och främst är en resa en slags konsumtion. Du betalar för en upplevelse, fina minnen och när du kommer hem så har du inget kvar av ekonomiskt värde. Handlar du något som har ett andrahandsvärde så finns det ett visst värde kvar.

Ibland så är känslan av att ha en trevlig stund och komma bort ett tag större än förnuftet och då bör man tänka på om det är värt att låna pengar till resa. Rusa inte iväg och ta till exempel ett smslån för att det är snabbt och smidigt, det kan komma att stå dig dyrt. Du har nu förhoppningsvis budgeterat och kommit fram till att du har ett ekonomiskt utrymme för att kunna låna pengar till resa. En resebudget hamnar sällan under 20 000 kr och att ta ett smslån eller annat typ av lån med för hög räntekostnad är inte rekommenderat.

En ytterligare fråga du bör ställa till dig själv är hur länge efter resan du känner att det är ok att betala av på lånet? Det kanske inte alltid är så motiverande för många att betala av ett lån i 3 år i efterhand för en resa som du vill göra idag.

Det finns annars få saker som är så otroligt givande som att resa. Att se nya platser eller gamla favoriter, att träffa nya som gamla goda vänner och att upptäcka nya kulturer, ja för många av oss så är verkligen resor en av livets stora höjdpunkter. Här kan alltid ett bra smslån eller annat fördelaktigt lån hjälpa dig. Se som alltid bara till att du har en ekonomi som klarar av att du kan låna pengar till resa samt att du kan acceptera den räntekostnad och löptid som lånet också innebär.

Vi hjälper dig hitta rätt lån