Lånat.se

Låna pengar till bil

Hur gör man för att låna pengar till bil? Du kan ansöka om ett privatlån utan säkerhet online. Med ditt privatlån kan du sedan köpa en ny eller en begagnad bil. Du kan även låna pengar till bil med säkerhet, du behöver då vända dig till en fysisk bank.

Köpa kontant eller låna pengar till bil

Det är klart att det är ofta billigast och säkrast för ekonomin att köpa en bil kontant med sparade pengar. Man slipper då avbetalningar som ofta är låsta till bilen och ibland med hög ränta. Cash is King brukar en del säga. Men ofta finns inte den hopsparade bufferten som behövs och ibland kommer behovet av ett bilköp väldigt plötsligt och oväntat.

Kanske får frugan ett nytt jobb några mil bort eller maken måste börja resa i jobbet. Då kan det vara bra att kunna ha möjlighet till att låna pengar till bilköpet.

Många bilhandlare har färdiga lösningar för att låna ut pengar till bilköpet. Ibland är det som avbetalning på bilen, men oftast samarbetar bilhandlaren med ett finansbolag som lånar ut pengarna. Ibland med bilen som säkerhet och ibland utan säkerhet, ett så kallat blancolån.

Lån med bil eller hus som säkerhet har nästan alltid lägre ränta så det är att föredra. Ibland kan det vara aktuellt med någon som borgar för lånet om ens egna finansiella stabilitet är begränsad. En nära släkting, far eller mor blir det oftast som står för borgen då.

I det fallet med någon som ställer upp och borgar så måste man komma ihåg att borgenären får betala lånet om låntagaren inte klarar av det.

Hitta en bil som passar dig

Varför ska man då låna pengar till bil? Är det för att ta sig till jobbet? Är det partnern som behöver en extrabil? Eller vill du bara kunna känna doften av nybil. Det finns många anledningar till att skaffa en bil till. Kanske är det ett hobbyintresse som gör att ett bilköp är aktuellt.

Oavsett anledning så behöver man fråga sig om det ska köpas en ny bil eller om det går med en begagnad bil. Det kan skilja väldigt mycket i pris på en ny bil och en som är ett par tre år gammal. Med en ny bil så slipper man förhoppningsvis otrevliga och dyra reparationer som kommer när man minst anar det.

En trasig koppling mitt i en korsning på E4:an är inte roligt. Inte heller att bilen vägrar att starta när det är 25 grader kallt på morgonen och du är sen till jobbet. Så det finns många fördelar med en ny bil.

Hur mycket ska man låna?

Hur mycket man ska låna är också något att fundera på. Ska man låna så mycket som det bara går eller ska man stoppa in alla sparpengar som finns för att hålla ner skuldsättningen? Har man fått ett lån med väldigt låg ränta så kan det vara vettigt att låna så mycket det går.

Kanske har man högre ränta på en alternativ användning av pengarna. Om man tänker sig att stoppa in en stor del sparade pengar så är det bra att lämna en buffert kvar för oförutsedda händelser. Det går fort att det blir en punktering eller så sker det någon liten olycka så det behövs pengar till självrisk på försäkringen.

Skatt och försäkringar kommer också med jämna mellanrum, så behåll en del sparade pengar så det räcker och bilköpet blir så smärtfritt och nöjaktigt som det bara går rent ekonomiskt. Trots allt så är det lånade pengar och som alltid ska betalas tillbaka.

Vi hjälper dig som vill låna pengar till bil

Vi har sammanställt nätets bästa alternativa långivare när det gäller privatlån utan säkerhet här hos oss. Alla dessa långivare är trygga och seriösa långivare som står under statens kontroll genom Finansinspektionen. På så vis så kan du som låntagare alltid känna dig trygg och säker, oavsett vilken långivare som du än väljer.

Sätt dig ner några minuter och gör upp en budget över hushållets inkomster och utgifter. Sätt av en del av budget för ett eventuellt privatlån som är tänkt att gå till ett bilköp. Om din budget skulle visa sig att den ger ett positivt resultat, ja då är det också dags att välja lån här hos oss.

Vi har jämfört lån, effektiva räntekostnader och övriga villkor till dig. Genom detta så kan du enkelt välja det lån som passar dig och dina ekonomiska förutsättningar allra bäst.

FAQ Låna pengar till bil

Hur snabbt kan jag få besked om jag är godkänd för lån?

Det går oftast väldigt snabbt, ofta får du svar direkt online på den enhet som du ansöker ifrån. Vissa långivare väljer även att skicka ut sina lånebesked via E-post.

Kan jag få ett billån även om jag har skulder sen tidigare?

Ja, det är fullt möjligt. Långivaren tittar på din samlade ekonomi och bedömer om det finns utrymme för ytterligare lån.

Kan jag få lån om jag har betalningsanmärkningar?

Ja det är möjligt hos många långivare medan vissa säger blankt nej. När du tar del av vår jämförelse av långivare så kommer du enkelt att kunna se vilka långivare som accepterar betalningsanmärkningar och vilka som inte gör detta.

Hur mycket får jag låna om jag vill låna pengar till bil?

Detta avgörs av den lagstiftade kreditupplysningen. Utifrån din kreditupplysning så avgör varje enskild långivare själva om de kan bevilja dig ett lån samt hur mycket pengar som du kan få låna.

Hur lång amorteringstid kan jag välja?

Detta varierar beroende på ditt lånebelopp och vilket långivare du har valt. Kortare amorteringstider under 10 år är inte ovanliga medan det också finns de långivare som godkänner amorteringstider upp till 20 år.

Vi hjälper dig hitta rätt lån