Lånat.se

Låna pengar till motorcykel

Hur kan man låna pengar till motorcykel? Du kan ansöka om att låna pengar till motorcykel online genom ett privatlån utan säkerhet. Du kan även vända dig till en fysisk bank och ansöka om ett lån där motorcykeln utgör en säkerhet för lånet.

Så hittar du billiga MC-lån

Om du bestämmer dig för att låna pengar till motorcykel så se till att det blir till så låg ränta som möjligt. För att hjälpa dig på traven med detta så har vi också gjort jobbet åt dig, du kan enkelt jämföra olika privatlån utan säkerhet och deras villkor här på vår hemsida.

En mycket rekommenderad lösning är också att vända sig till en låneförmedlare, dessa kan du också hitta här hos oss. Via en låneförmedlare så kan man genom endast en enda ansökan och en kreditupplysning motta ett flertal låneerbjudanden. På så sätt kan du välja den långivare som erbjuder den bästa räntan och bästa villkoren. Här finns alltså gott om pengar och tid att spara för dig som låntagare.

Skräddarsydda MC-lån har oftast en lägre ränta då motorcykeln ingår som säkerhet för lånet men du har bara en långivare att välja på, den som MC-handlaren har ett avtal med. Alternativet är också att vända sig till sin vanliga fysiska bank för att diskutera ett eventuellt MC lån, antingen som ett privatlån utan säkerhet eller där motorcykeln utgör en säkerhet för lånet.

Välj den typ av lån som passar dig bäst

Vill man ha ett snabbt lånebesked och pengarna utbetalt snabbast möjligt, ja då är ett fördelaktigt privatlån hos en bra långivare eller låneförmedlare här hos oss att rekommendera. Samma gäller även om du skulle ha en lägre kreditvärdighet där kanske en eller flera betalningsanmärkningar förekommer.

Skulle du däremot exempelvis äga en fastighet och har ett utrymme i bostadens värde, ja då kan du ansöka om att få utöka bolånet. På så sätt får du den absolut lägsta räntan. Detta kallas för att du har ett låneutrymme, en marginal mellan ditt bolån och den maximala belåningen baserat på marknadsvärdet. Tänk dock på att om du utökar bolånet så räknas det som ett nytt bolån och amorteringskraven kan komma att ändras.

Ett skräddarsytt MC-lån är ett lån där motorcykeln används som säkerhet/pant för lånet. Vilket ger en något lägre ränta. Detta fungerar på samma sätt som till exempel ett billån. Dessa kan du teckna antingen hos en återförsäljare av MC, en bank eller ett kreditmarknadsbolag. Villkoren är en kontantinsats på 20% av köpeskillningen. Detta kan vara i kontanter eller hos en återförsäljare i någon form av inbyte av en vara. Dock kan de kräva en kontantinsats. Att tänka på är om du vill sälja din motorcykel innan du betalat av ditt lån, i sådana fall så måste du lösa ut lånet.

Ett avbetalningslån är en väg man kan ta om man köper en fabriksny motorcykel hos en återförsäljare. Då köper du motorcykeln på avbetalning och det har oftast en hög ränta och höga amorteringskrav. Var noga med att kolla så det inte döljer sig några dolda avgifter.

Tänk på detta innan du lånar pengar till motorcykel

Går du i tankar att förverkliga din dröm om en egen motorcykel? Då finns en mängd olika saker att fundera över. Först av allt måste du se över din ekonomi. Vilka förutsättningar har du inför ditt köp? Har du ett sparat kapital och kan köpa din motorcykel kontant? Eller har du till en viss del ett större sparkapital som kan täcka upp en del av vad den kostar? Eller är det så att du måste ta ett lån för att betala hela motorcykeln med?

När du har tänkt låna pengar till att köpa din motorcykel är det vissa faktorer som spelar in. Man ska till exempel ta hänsyn till att återbetalningstiden är anpassad till motorcykelns värdeminskning. Sedan måste man väga för och nackdelar mellan de olika lånetyperna så att det passar din ekonomi. När du vill låna pengar till motorcykel så behöver du helt enkelt veta om att du har en ekonomi som klarar detta, oavsett vilken typ av lån du än väljer.

Här på vår hemsida så hittar du ett stort utbud av privatlån utan säkerhet som du kan ansöka om online på ett par få minuter. Du får snabbt lånebesked och pengarna utbetalda på kontot på allt från ett par timmar till inom ett par bankdagar. Ta del av vår jämförelse av bra privatlån här på vår sida och välj sedan det som passar dig och din privatekonomi allra bäst. Glöm heller inte att jämföra räntekostnader och övriga villkor innan du skickar in din ansökan.

Vi hjälper dig hitta rätt lån