Lånat.se

Blancolån

Vad innebär ett blancolån? Ett blancolån är ett privatlån utan säkerhet. Detta innebär att långivaren inte kommer att ha något fysiskt ting, som en bil eller bostad, som sin säkerhet för lånet. Man kan ansöka om ett blancolån online eller hos en fysisk bank.

Välj ett blancolån som passar dig

När man ska välja ett bra blancolån så är det alltid viktigt att välja ett som passar ens personliga förutsättningar. Att försöka hitta ett lån med så låg effektiv räntekostnad som möjligt bör alltid ligga i topp på denna lista.
Du behöver också ta en noga koll på din personliga kreditvärdighet och hur den ser ut. Har du exempelvis en eller även flera betalningsanmärkningar, vilket i sig inte är något ovanligt, så behöver du först också se över vilka långivare som kan acceptera detta.

Se även till så att du också väljer en långivare som erbjuder det lånebelopp som du önskar låna samt att du är nöjd med lånets löptid. När du sedan har hittat ett blancolån som passar så klickar du dig helt enkelt bara in på den långivare som du har bestämt dig för hos oss.

Din ansökan gör du sedan med din dator, mobil eller till och med din surfplatta om du hellre skulle föredra det. Din ansökan tar endast att par minuter att fylla i och att skicka iväg. Snabbt lånebesked för du alltid ihop med en snabb utbetalning om din ansökan blir godkänd.

Fördelar med lån utan säkerhet

• När du ansöker om ditt blancolån online så är ansökningsprocessen alltid lika snabb och smidig. Från början till slut så tar en ansökan ett par minuter att göra.

• Du får snabbt besked på din ansökan och om din ansökan blivit godkänd så tar det vanligtvis högst ett par bankdagar innan du har pengarna på kontot. Det finns även långivare som gör utbetalningar inom 15 minuter och upp till inom ett par timmar.

• Om du har fått ditt lån beviljat så får du använda lånet till det som du anser bäst, ett privatlån är avsett just för privat konsumtion.

• Du har möjlighet att kunna få ditt lån beviljat även med en lägre kreditvärdighet. Det finns till och med långivare som accepterar att låntagaren har en eller flera registrerade betalningsanmärkningar. Vid betalningsanmärkningar så är det ett vanligt krav att dessa inte får ha uppstått inom de senaste 6 månaderna.

• På mindre blancolån kan man även välja en långivare som inte gör sina kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC). När inte UC används så används istället ett annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Dessa kreditupplysningsföretag jämför inte register med UC och på så vis så bibehålls låntagarens kreditvärdighet helt och hållet intakt hos UC.

• Lånar man hos en fysisk bank så kan man även ha en medlåntagare eller en eller flera borgenärer för sitt lån. På så vis ökar både möjligheten att få lånet beviljat som det även gör att man ska kunna få lånet till bättre villkor. Här är det dock bra att vara medveten om att en eventuell medlåntagare eller borgenär kommer att vara betalningsskyldiga i ditt ställe om du inte själv klarar av att betala ditt lån.

Nackdelar med lån utan säkerhet

• Då det inte finns något fysiskt ting som pant för lånet så sker detta på bekostnad av att blancolån har högre räntekostnader.

• Man kan bli erbjuden ett lägre lånebelopp än det som man först hade önskat. Även här så sker detta på bekostnad av att det inte finns något pant för lånet.

• Hur annorlunda det än må låta men så kan ändå ett blancolån vara för enkelt att ansöka om för vissa personer. Har man lätt för att göra spontana inköp och att nyttja pengarna till ren nöjeskonsumtion, ja då är aldrig ett lån rekommenderat. Har man redan en budget med små marginaler så kan det vid onödig konsumtion leda till att man hamnar i en skuldfälla som kan vara svår att ta sig ur.

• Då lånet är så lätt att ansöka om så kan många även lockas av att skicka in ansökningar till alla långivare som man kan hitta, med förhoppning om att detta ska öka ens chanser att få ett blancolån. Tvärtom så försvårar detta möjligheterna då en kreditupplysning tas för varje ansökan och som påverkar ens kreditvärdighet negativt. Det är bättre att välja ut ett par lån att ansöka om istället för till fler än så.

Blancolån genom låneförmedlare

Du har också möjlighet att ansöka om ditt blancolån genom en låneförmedlare, något som har flera riktigt bra fördelar. Med en låneförmedlare så kan du få mängder av fina lånerbjudanden trots att endast en enda kreditupplysning tas.

Hur är då detta möjligt? Jo, en låneförmedlare samarbetar med många olika långivare. När man vill låna pengar genom en låneförmedlare så kommer dessa att fråga sina samarbetspartners gällande vilka som eventuellt är beredda att låna ut pengar till dig.

Inom 24 timmar så ska långivarna sedan besvara låneförmedlaren. Vid ett lånerbjudande så ska även långivarna delge villkoren för lånet. Låneförmedlaren kommer sedan att kontakta dig och delge dig alla information om eventuella lånerbjudanden och tillhörande lånevillkor.

Genom detta så kan du sedan enkelt välja ut det erbjudande som är absolut mest fördelaktigt för dig. För att hjälpa dig på traven även här så har vi också samlat Sveriges bästa låneförmedlare här på vår hemsida.

Precis som med enskilda långivare så har även låneförmedlare sina egna krav och villkor. Vanliga allmänna krav hos låneförmedlare är att du har fyllt minst 18 år, är svensk medborgare och folkbokförd i en svensk kommun. Ett visst krav på inkomst finns i stort sett alltid, 100 000–120 000 kr i taxerad årsinkomst är ett vanligt krav. Som alltid så får du heller inte ha någon skuld eller anmärkning hos Kronofogdemyndigheten.

Blancolån, för små och stora utgifter

Ett blancolån utan säkerhet passar lika bra för de hastiga mindre utgifterna på några få tusenlappar så som de även gör för större bilinköp, renoveringar eller för att finansiera kontantinsatsen vid bostadsköp med mera.

Som alltid när det gäller ett lån, oavsett beloppets storlek, så behöver man vara bestämd med att lånet är nödvändigt. Man behöver också veta om att ens privatekonomi klarar av denna extra utgift varje månad tills dess att lånet är helt återbetalat.

En bra väg att få en bättre överblick över sin privatekonomi är alltid att göra upp en budget över sina inkomster och utgifter. Om din budget sedan ger dig ett positivt besked om att ett lån är möjligt, ja det är även då det är dags att välja ett förmånligt lån här på vår hemsida.

Vi hjälper dig hitta rätt lån