Lånat.se

Låna pengar till stuga

Hur gör man för att låna pengar till stuga? Du kan låna pengar till en stuga genom att ansöka om ett privatlån online. Du kan också låna pengar till stuga genom att ansöka om ett bolån eller fritidshuslån hos din vanliga bank.

Låna till din drömstuga

När livet har rullat på ett antal år, barnen börjar bli stora och det vardagliga livet går på rutin. Då kan det vara skönt att ha en liten stuga vid havet eller varför inte uppe i fjällen dit man kan åka för avkoppling en helg då och då.

Kanske vill barnen ha den vardagliga bostaden “för sig själva” ibland för att ta hem kompisar eller flick- och pojkvänner. Då passar det bra att kunna fly till en lugn och mysig stuga och bara vara.

Numera så är det även väldigt enkelt om man behöver låna pengar till stugan. Om du vill ansöka online så behöver du först och främst ta del av vår jämförelse av lån och villkor här på vår hemsida. När du sedan har valt ut en för dig passande långivare så är det enbart att fylla i en ansökan online så kommer svaret tillbaka omgående.

Pengarna har du inom någon dag eller två och du kan börja leta stugobjekt direkt, troligtvis så har du kanske redan börjat med detta. Kanske har du en hemlig dröm om att skriva en bok, en roman eller varför inte en självbiografi? Då behöver du en lugn och lite avsides stuga där inspirationen kan flöda. Underbar natur vid havet eller en fjällstuga på vintern? Ja oavsett vad du söker så finns drömstugan finns där och väntar på dig.

Några tips på anledningar till att köpa en stuga
● Avkoppling
● Återhämtning
● Skrivstuga
● Uthyrning
● Sommarträffar med barn och barnbarn
● Få jobba ostört på viktiga projekt
● Semester

Finansiering, välj det alternativ som passar dig

Du kan alltid ansöka om ett privatlån utan säkerhet genom en långivare här på vår hemsida, så som vi reda varit inne på. Detta alternativ innebär ett lån utan säkerhet och där högsta belopp att kunna bli beviljad oftast ligger på ca 500 000–600 000 kr. Som alltid så det din kreditvärdighet som ligger till grund för hur mycket pengar du kommer att kunna få låna.

Väljer du istället alternativet med att kontakta din bank så är ett bolån eller ett fritidshuslån bra alternativ som kan ge dig en lägre räntekostnad. Om du har en bostad som är lågt belånad så är det enkelt att ta med den som säkerhet för det nya lånet, annars går det bra med stugan också.
Om det behövs så går det bra med flera medlåntagare eller en borgensman. Dessa senare alternativ är möjliga om du lånar genom din vanliga fysiska bank.

Om du tar ett lån och vill vara säker på vilken ränta du har så går den att låsa på allt mellan 3 månader upp till 10 år. Det kan vara tryggt att veta exakt vad stugan kommer kosta varje månad. Även om räntan blir något högre med längre bindningstid så är det värt mycket att kunna sova lugnt om nätterna.

Har du god ekonomi och klarar av att räntan kan svänga ibland så går det ju bra med kort bindningstid. Välj det du är mest bekväm med.

Låna pengar till stuga utomlands

Om drömmen är en stuga utomlands i ett varmare land så blir det lite mer att tänka på. Det är inte alla långivare som lånar ut till fastigheter utomlands, och förmodligen får du lägga betydligt mera som egen kontantinsats. En del långivare har egna kontor på dom populäraste orterna i vissa länder som Spanien, Italien, Frankrike och Portugal.

Det kan gå att låna pengar till stugan i det landet där den ligger av inhemska banker, men kräver oftast en mäklare eller kunnig person som kan lagar och regler i det landet.

Dock kan du låna pengar med din svenska bostad som säkerhet om den inte är så högt belånad. Skulle det dyka upp något tillfälle som kräver snabba beslut så kan ett privatlån utan säkerhet här på vår hemsida vara ett bra sätt att snabbt få fram en handpenning. Då kan man sedan belåna och ta lån med bättre säkerhet och därmed lägre ränta när tid finnes.

Med en stuga i ett varmt land kan du dessutom hyra ut den och finansiera ditt köp till stor del, kanske helt och hållet om du har tur. Dessutom kommer du att bli populärast bland släkt och vänner och barn och barnbarn kommer alltid att vilja komma och hälsa på. Kanske kommer du/ni att flytta dit efter pensioneringen.

Oavsett vilken sorts stuga du väljer att köpa så ska du se till att välja det finansieringsalternativ som känns bäst i hjärtat och som är tryggast och bäst för just dig.

Vi hjälper dig hitta rätt lån