Lånat.se

Låna pengar till semester

Hur gör man för att låna pengar till semester? Du kan låna till din semester genom att ansöka om ett snabblån på nätet. Ett snabblån är ett lån utan säkerhet och du ansöker smidigt och enkelt via din dator, mobil eller surfplatta.

Låna till semesterns utgifter

Enligt statistik från Finansinspektionen så är det ca 18 procent av Sveriges befolkning som ansöker om olika typer av privatlån, många för att kunna använda lånet till sin semester. En typ av privatlån som ökat markant senaste åren är så kallade snabblån. Denna typa av lån är populärt då man snabbt online eller via telefonen kan ansöka om mindre lånebelopp och få tillgång till pengarna omgående. När man vill låna pengar till semester kan detta alternativ vara mycket lockande.

Vi har sammanställt Sveriges bästa snabblån för dig som behöver låna pengar till din semester. Ta del av vår jämförelse av lånens räntekostnader och övriga villkor innan du ansöker. På så vis så får du bättre chanser att hitta ett lån till en billigare kostnad. Dessutom så minskar du risken att ansöka om ett lån vars krav som du inte uppfyller.

När du jämför lån här hos oss så sparar du också tid genom att du slipper surfa runt mellan olika webbplatser i jakt på information. På vår hemsida så hittar du all nödvändig information som du behöver när du vill låna pengar till semester. När du väl har bestämt dig för en långivare på vår hemsida så klickar du dig enbart in på långivarens annons och fyller sedan i de instruktioner som efterfrågas, din ansökan tar endast ett par minuter att fylla i och att skicka iväg.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är en benämning på lån med lägre lånebelopp med kort återbetalningstid och som man snabbt och enkelt kan ansöka om via telefonen eller via internet. Då mycket utförs online nuförtiden så är det en snabb och enkel lösning där man får tillgång till pengarna ibland så snabbt som inom 15 minuter. De allra flesta långivare som du kan hitta här hos oss gör utbetalningar inom ett par timmar.

Detta är ett attraktivt sätt att låna pengar på men vad många bortser ifrån är att kolla hur villkoren ser ut då räntesatsen är betydligt högre. Det är även här som vikten av att jämföra lån, villkor och deras kostnader kommer in i bilden. Snabblån är precis vad det låter som, snabba pengar som snabbt ska återbetalas 30 dagar är en vanlig återbetalningstid. Vissa långivare kan erbjuda både kortare men också betydligt längre återbetalningstider än så.

Innan du bestämmer dig för att låna pengar till din semester

Se till att du vet om att du har en budget som tillåter att du lånar pengar, att du helt enkelt vet om att du kan betala av lånet enligt avtal mellan dig och långivaren. Fundera också på vilket löptid (återbetalningstid) som du vill att ditt lån ska ha. Det kanske inte är så särskilt roligt att betala av ett lån i flera år i efterhand för den semester som du vill kunna unna dig idag.

Försök om det är möjligt att redan nu börja spara månadsvis till kommande semester eller semestrar, något som kan göra att du inte behöva låna pengar till semester eller åtminstone att lånet kan bli ett mindre belopp som är möjligt att snabbt kunna återbetala.

FAQ Låna pengar till semester

Vem kan ansöka om att låna pengar till semestern?

Om du uppfyller villkoren som långivaren ställer. Vanliga villkor är:
● Du ska ha fyllt 18 år, vissa kreditgivare kan kräva en 20-22 års gräns.
● Du får inte ha en skuld hos Kronofogden.
● Stabil, regelbunden inkomst av något slag.
● Svenskt telefonnummer.
● En fungerande e-postadress.
● Folkbokföringsadress i Sverige.

Hur snabbt ska snabblånet återbetalas?

En vanlig återbetalningstid är ca 30 dagar men många långivare kan erbjuda både kortare och längre återbetalningstider än så.

Om jag har betalningsanmärkningar, kan jag få ett snabblån?

Ja det kan du. Vissa långivare accepterar att du har en eller flera betalningsanmärkningar medans andra inte accepterar en betalningsanmärkning överhuvudtaget. Se över detta i långivarens villkor innan du skickar in din ansökan. Om en långivare accepterar att du har en betalningsanmärkning så är ett vanligt krav att betalningsanmärkningen inte får ha uppstått under de senaste 6 månaderna.

Hur mycket får jag låna?

Vanliga lånebelopp ligger mellan 500 – 50 000 kr, beloppen varierar beroende på vilken långivare du väljer. Hur mycket du får låna är något långivaren beslutar om efter att dessa har utfört den lagstiftade kreditupplysningen hos ett kreditupplysningsföretag.

Kan jag ansöka om flera lån till semester?

Ja det kan du göra även om det är rekommenderat att du är väldigt selektiv. Detta beror på att en kreditupplysning tas för varje ansökan som du skickar in. Flera gjorda kreditupplysningar påverkar ens kreditvärdighet negativt och är något som också ökar risken att få avslag på sin ansökan. Det är med andra ord betydligt bättre att enbart välja ett par få långivare på vår hemsida och där ansöka om att få låna pengar till semester.

Vi hjälper dig hitta rätt lån