Lånat.se

Låna pengar till körkort

Hur kan man låna pengar till körkort? Du kan ansöka om ett privatlån utan säkerhet online. Med ditt privatlån så kan du sedan finansiera kostnaden för ditt körkort. Du ansöker om ditt lån till körkort via din dator, mobil eller surfplatta.

Mikrolån för att finansiera körkort

Ett körkort är en viktig och i många fall oumbärlig milstolpe i livet, och de flesta brukar vilja klara sin uppkörning så nära sin artonde födelsedag som möjligt.

Det ger dig frihet att kunna åka på egen hand var och när du vill, men det viktigaste är att det faktiskt är ett krav för en del arbeten. Ett körkort gör oss mer flexibla och oberoende, vilket är eftertraktade egenskaper på dagens arbetsmarknad. Det är en säker investering i din karriär, men det är långt ifrån gratis, vägen dit kan i själva verket bli en ganska kostsam historia för de flesta.

Ett körkort kostar idag i genomsnitt 10 000-15 000 kronor. Det handlar om körlektioner, teoriprov, halkbana, riskutbildning och uppkörning. Om du inte har föräldrar att kunna vända dig till eller ett rejält sparkonto, ja då kan det vara en god idé att ta ett fördelaktigt mikrolån. Just mikrolån är något som också har blivit ett allt vanligare alternativ bland många som vill kunna finansiera sitt körkort.

Vad är ett mikrolån?

Mikrolånen började för ungefär 10 år sedan, för att stimulera småföretagandet, men eftersom de blev väldigt populära finns de nu att tillgå hos många långivare och för många olika syften. Som namnet antyder är det en mindre summa pengar, som vanligtvis ligger mellan 500-50.000 kronor. Fördelarna med ett mikrolån är utan tvekan:

– Ingen säkerhet eller borgensman krävs.
– Snabbt och enkelt, pengarna kommer in direkt på kontot.
– Ansökan och godkännande online utan krångliga avtal och möten på banken
– Du kan välja att ansöka om ditt mikrolån utan UC (Upplysningscentralen) och där kreditupplysningen istället görs hos något annat kreditupplysningsföretag än hos UC.
– Du kan ha möjlighet att få låna pengar även med en lägre kreditvärdighet där exempelvis en eller flera betalningsanmärkningar förekommer.

Om du väljer att ta ett mikrolån för ditt körkort kan du sätta dina planer i verket med en gång, istället för att vänta månad ut och månad i på att kunna spara ihop det som krävs. Tänk dig att det kan vara något så vardagligt som ett körkort som står mellan dig och ditt drömjobb!

Så ansöker du om ett mikrolån

Ansöka om ett mikrolån är mycket enkelt, allting sker online och det tar bara några minuter. Du väljer långivare här på vår hemsida, detta efter att du noga först har tagit del av lånets räntekostnader och övriga villkor. Efter detta så får du fylla i dina personliga uppgifter, hur mycket pengar du vill låna och hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka denna summa. Din ansökan får du till slut signera med ditt BankID.

Du kan skicka in din ansökan dygnet runt sju dagar i veckan, och du får snabbt svar om din ansökan blivit godkänd. En snabb utbetalning sker alltid till ditt konto, vissa långivare gör utbetalningar inom 15 minuter även om det är vanligare att utbetalningar sker inom ett par timmar. För att underlätta för snabb utbetalning så är det alltid bra att tänka på att skicka in sin digitala ansökan under en normal arbetsveckas första hälft och under normala kontorstider.

Krav och villkor för att få låna pengar till körkort

Kraven kan variera lite mellan olika långivare, men oftast är det:

– Åldersgräns minst 18 år, man måste alltså vara myndig. Vissa långivare har en något högre åldersgräns, men att ha uppnått myndighetsstatus är grundläggande.

– Man måste vara svensk medborgare och även vara bosatt i Sverige.

– Man måste kunna uppvisa en deklarerad inkomst som långivaren kan godkänna, detta för att långivaren ska kunna se att du har en god återbetalningsförmåga.

– Man får inte ha någon skuld eller anmärkning hos Kronofogden.

Tänk på detta innan du ansöker om att låna pengar till körkort

– Det viktigaste är att det är realistiskt att du ska kunna betala tillbaka den valda summan under den valda tidsperioden, om du ser att dina finanser riskerar att inte klara den utmaningen bör du överväga en mindre lånesumma alternativt en förlängd avbetalningsplan. Tänk dock på att ju kortare betalningstid desto billigare låneavgift.

– Tänk på att jämföra olika långivare, ta inte första bästa du stöter på. Villkoren kan variera rätt mycket, alltifrån kraven på dig som låntagare till kostnader (aviavgifter, uppläggingsavgifter), effektiv ränta och naturligtvis den totala kostnaden. Se noga över allt detta innan du bestämmer dig så att du kan vara säker på att du ha funnit det alternativ som passar bäst för just dig.

– Skulle du ha en eller flera betalningsanmärkningar men ändå behöva ansöka om ett lån, se i sådana fall till att du väljer en långivare här hos oss som kan godkänna detta. Det är vanligare att långivare som inte använder sig av UC kan acceptera att man som låntagare har en betalningsanmärkning.

– Kom ihåg att en kreditupplysning alltid tas i samband med en ansökan om lån, helt enligt svensk lag. Var därför noga med att inte ansöka till alla långivare du kan hitta i förhoppning om att detta ska öka dina chanser när detta i själva verket kan göra att det blir svårare att få en ansökan godkänd. Var därför alltid selektiv och ansök som högst till ett par olika långivare som passar dig.

Vi hjälper dig hitta rätt lån