Lånat.se

Svårt att få lån

Är det svårt att få lån? Nej, idag så är det inte direkt svårt att få ett lån beviljat. Det finns även flera långivare som accepterar en lägre kreditvärdighet. Det är alltid din kreditvärdighet som ligger till grund för om du ska få ett lån beviljat.

Låna pengar trots låg kreditvärdighet

Idag så finns det hundratusentals svenskar som har en lägre kreditvärdighet. Hit kan höra att man har en lägre inkomst, flera lån och krediter hos olika långivare, nyligen gjorda kreditupplysningar och heller inte så sällan en eller flertalet betalningsanmärkningar.

Att ha en lägre kreditvärdighet är med andra ord ingenting som är särskilt ovanligt och det är heller inget som man ska skämmas för. Även med en lägre kreditvärdighet så kan man ha möjlighet att få låna pengar.

Även om det är möjligt att få lån med låg kreditvärdighet så behöver man innan man ansöker om lånet fundera på om lånet verkligen är nödvändigt. Ett lån, oavsett vad man vill använda pengarna till, behöver ses som den bästa möjliga lösningen som finns att tillgå.

Så gör du när du har svårt att få lån

Om din lägre kreditvärdighet gör det svårt att få lån för dig så behöver du vara extra noga med att jämföra lån och deras förhandsbestämda villkor. Detta gäller speciellt om du skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar.

Om du vill ansöka om ett lån trots att du har en (eller flera) betalningsanmärkningar så behöver du se till så att du ansöker hos en långivare som kan godkänna detta. Var noga med att inte skicka ut för många ansökningar då detta kan försvåra dina möjligheter ytterligare att få lån. Orsaken till detta är att en kreditupplysning görs varje ansökan som skickas in.

Om du redan har svårt att få lån och en ansträngd ekonomi i övrigt så rekommenderar vi dig också att göra upp en budget över ditt hushålls intäkter och utgifter. Sätt dig ner och få din budget så detaljerad som du bara kan.

Det är även viktigt att vara ärlig i sin budget och att krita ner belopp som faktiskt stämmer. Om din budget visar att du har råd med ett lån så gäller det att hitta det lån som passar dig bäst, detta kan du enkelt göra genom vår jämförelsetjänst här på vår hemsida.

Skulle din budget däremot uppvisa ett negativt resultat, ja då har du även fått svaret med att det är bättre att vänta med ett nytt lån tills dess att din budget tillåter det.

Snabb och smidig ansökningsprocess

• Genom din mobil, dator eller din surfplatta så väljer du din långivare på vår hemsida.

• Du slussas sedan vidare till långivarens hemsida. Du får sedan uppge dina personuppgifter och eventuella övriga uppgifter som du kan tänkas behöva komplettera din ansökan med.

• Till sist så får du verifiera att just du är du och ingen annan genom att signera med ditt BankID. Efter detta så är din ansökan ivägskickad och klar, från början till slut så tar dina ansökan endast ett par få minuter.

Många långivare gör att det blir mindre svårt att få lån

Idag så finns det massor av alternativ till de gamla vanliga storbankerna. Tidigare så var du tvungen att boka en tid hos din bankman/bankkvinna för ett diskutera ett eventuellt lån. Inte så sällan så behövdes det flera möten och kanske var det tvungen till att man skulle ha med sig en medlåntagare eller en borgenär för att kunna få lånet beviljat.

Detta alternativ finns fortsatt kvar om man föredrar det samtidigt som det även är ett icke alternativ för massor av andra svenskar. Hos de gamla storbankerna så krävs det vanligtvis att du kan uppvisa en väldigt god kreditvärdighet för att kunna få din låneansökan godkänd.

Utöver detta så beviljar inte storbankerna ett lån om du exempelvis skulle ha en betalningsanmärkning. Kraven är hårda och dessutom är kraven mer eller mindre exakt likadana hos de få alternativ av fysiska banker som det finns i Sverige.

Lånemarknaden som finns online erbjuder däremot något helt annat. På vår hemsida så finner du ett stort utbud av seriösa långivare under statlig tillsyn av Finansinspektionen. När det finns så många långivare att kunna välja på så skapas det även en tuff konkurrens mellan långivarna, alla vill såklart få just dig som sin kund.

Med denna tuffa konkurrens så behöver också långivarna sticka ut från mängden med hjälp av sin marknadsföring. Lägre krav och villkor, förmånliga kampanjer och schyssta erbjudanden är en stor del i långivarnas marknadsföringskampanjer.

För dig som kund så betyder detta också betydligt fler valmöjligheter samt att du även med en lägre kreditvärdighet kan få flera möjligheter till att låna pengar.

Ha som regel att alltid jämföra lån och villkor på vår hemsida. Resultatet av detta blir att du få bättre förutsättningar att få ditt lån godkänt. Dessutom så ger det dig bättre förutsättningar att hitta ett lån med lägre räntesats så att du kan sparar gott om pengar.

Vi hjälper dig hitta rätt lån