Lånat.se

Omstartslån

Vad är ett omstartslån? Ett omstartslån är ett lån som är avsett för att lösa andra dyrare lån. Med ett omstartslån så är huvudsyftet att lånet ska ha en lägre räntekostnad än vad man har på de dyrare befintliga lånen.

Hitta ett omstartslån med bra villkor

Att hamna i en tuff ekonomisk situation med flera dyra lån och krediter är något som kan hända oss alla. Faktum är att det finns hundratusentals svenskar som har en ekonomi som precis går ihop eller som till och med går minus varje månad. Detta beror många gånger just på att man har flertalet dyra lån med tillhörande dyra kringkostnader.

När man befinner sig i en sådan situation så är det alltid värt att se över om man har möjlighet till att få sanera sin ekonomi och för att få en välbehövlig nystart. Det är även här som ett fördelaktigt omstartslån kommer in i bilden.

Ett omstartslån innebär alltså att man tar ett nytt större lån som täcker det totala skuldbeloppet som man har med andra befintliga lån. Med det nya omstartslånet så löser man sedan de dyrare lånen. Kvarstår gör sedan ett enda lån istället för flera, det nya omstartslånet. När man är intresserad av ett bra omstartslån så behöver också jämföra räntekostnader och villkor hos olika långivare.

För att hjälpa dig och alla andra som vill få hjälp med att få sin privatekonomi på fötter så har vi samlat bra omstartslån från olika långivare här hos oss. Den hjälp som du får av oss är helt och hållet gratis. När du tar del av vår jämförelse så ger det dig en tydlig och klar överblick över vilken långivare som passar dig och dina förutsättningar allra bäst.

Så sparar du pengar med ett omstartslån

Hur sparar man då pengar genom att ta ytterligare ett lån? Ja detta är en minst sagt vanligt förekommande fråga och något som vi ska hjälpa till att förtydliga ytterligare. Ju lägre effektiv räntekostnad ett omstartslån har desto billigare blir det i förhållande till de befintliga lånen och desto mera pengar kan du spara.

En ytterligare dyr kostnad som inte alltid tas upp så flitigt i sammanhanget är de dyra administrativa kostnaderna som ett lån kan ha. Med låt oss säga 3–4 lån hos olika långivare så är det inte konstigt om kostnader för exempelvis avi- och fakturaavgifter kan uppgå till flera tusen kronor om året. Med ett enda nytt omstartslån så betalar man endast en enda administrativ kostnad, något som också gör att man sparar gott om pengar mot om man annars skulle ha flertalet olika lån.

Samla dina lån genom en låneförmedlare

När man behöver få en sanering av sin ekonomi och en bra nystart med ett omstartlån, ja då är det också klokt att vända sig till en låneförmedlare här hos oss.

Med en låneförmedlare så kan du bli erbjuden flera olika lånerbjudanden. På så vis så kan du enkelt välja det omstartslån som ger dig bäst villkor. Trots att du kan få flera erbjudanden så tas endast en enda kreditupplysning, något som gör att din kreditvärdighet heller inte påverkas mera än vad som faktiskt är nödvändigt.

Vänder man sig till en låneförmedlare så lånar man inte pengarna direkt av låneförmedlaren utan hos någon av alla de långivare som de samarbetar med. Även låneförmedlare har förhandsbestämda krav och villkor, så glöm inte att först kolla upp dessa om du väljer att kontakta en bra låneförmedlare här hos oss.

Krav för att få omstartslån

De allmänna kraven som gäller hos alla långivare är att du har fyllt minst 18 år, hos vissa är åldersgränsen 20–22 år. Du behöver också en viss taxerad årsinkomst, vanligtvis ca 100 000–120 000 kr. Vid en ansökan om ett omstartslån så ser långivaren till din senaste taxerade årsinkomst. Detta innebär att om du ansöker om ett omstartslån under 2021 så kommer långivaren att se till vad som var din taxerade inkomst under 2020.

Ytterligare krav är att du är svensk medborgare och skriven i en svensk kommun. Du får heller inte ha någon anmärkning eller skuld hos Kronofogdemyndigheten. Utöver dessa ovan nämnda krav så kan även ytterligare krav eller villkor variera mellan de olika långivarna.

Vi rekommenderar dig alltid att noga först gå igenom hur din privatekonomi ser ut för att sedan jämföra lån hos oss innan du bestämmer dig.

Vi hjälper dig hitta rätt lån