Lånat.se

Lån för studenter

Vad är ett lån för studenter? Ett lån för studenter är ett privatlån utan säkerhet och som är avsett för privat konsumtion. Som låntagare så bestämmer man själv vad man vill använda sitt privatlån till. Man kan ansöka om sitt privatlån online eller hos en fysisk bank.

Snabblån för studenter

Tiden som student är en fantastisk tid i livet som innebär massor av roliga glädjeämnen. Det är också en tid som för många studenter också kan vara tuff rent ekonomiskt. Många studenter är också vana av att leva på små medel och där man inte så sällan kan ha slut på bankkontot redan innan ett nytt CSN-bidrag hinner komma in på kontot.
Förutom det vanliga studielånet och CSN-bidrag så finns det idag tyvärr inget särskilt lån som är anpassat just för studenter. Det är inte heller alla som har möjligt att kunna få hjälp av sina föräldrar. Det är även här som ett förmånligt snabblån kan komma in i bilden.
Ett snabblån tillhör låntypen privatlån och är ett lån som passar bra för mindre lånebelopp och där man är i behov av en snabb utbetalning till kontot.

Så hittar du ett bra lån för studenter

Som student så har man ofta låga intäkter, vilket också resulterar i att man vid en kreditupplysning kommer att uppvisa en lägre kreditvärdighet. Enligt svensk lagstiftning så utförs alltid en kreditupplysning när man ansöker om ett lån, detta är också bra att veta om.

En lägre kreditvärdighet innebär också att man får färre lånerbjudanden att ta ställning till samt att man oftast erbjuds en högre räntekostnad på de lån som man faktiskt kan få.

För att du ska kunna hitta ett så bra och så förmånligt lån som du bara kan få så behöver du också jämföra lånens räntekostnader. En så låg effektiv räntekostnad är vad du behöver sikta på att få. Förutom detta så behöver du också läsa igenom långivarens krav och villkor så att du vet med dig att du uppfyller dessa.

Gör upp din egen studentbudget

Det är vanligt att en studentbudget har små marginaler. Just därför är det också viktigt att du sätter dig ner och ser över din studentbudgets inkomster och utgifter.

Om ett snabblån är absolut nödvändigt så behöver du också se till så att din studentbudget klarar av denna extra avgift. Om det lån som du är intresserad av också skulle ha en återbetalningstid över flera månader. Ja då behöver du också se över så att din ekonomi klarar av detta ända tills dess att ditt lån är helt återbetalat.

Öka dina intäkter och förbättra din kreditvärdighet

Som student så kan det också vara värt att se över vad man kan göra för att också öka sina intäkter, genom att man ökar sina intäkter så förbättrar man också sin kreditvärdighet på sikt. En förbättrad kreditvärdighet gör också att man får bättre möjligheter att få ett snabblån till än lägre räntekostnad.

Så hur kan du då förbättra din studentekonomi med ökade inkomster? Några bra och passande jobb för studenter är exempelvis:

• Studentkårer söker ofta studenter som kan hjälpa till vid olika typer av aktiviteter och arrangemang, viss ersättning utgår.

• Sveriges kommuner har ofta ett behov av kontaktpersoner, stödpersoner och ledsagare. Ett arbete som bara tar några timmar per månad och där du både gör en social insats för en person samtidigt som du även får betalt för det.

• Det finns flera svenska företag som betalar för ditt deltagande i enkäter, marknads- och opinionsundersökningar. En snabb Googlesökning av ämnet och du hittar all information som du behöver.

• Det finns ett stort utbud av extrajobb som du kan sköta hemifrån om du bara har en dator och bra internetuppkoppling. Sajter som fiverr.com och upwork.com är sajter där man kan erbjuda sina tjänster inom flera kreativa områden som exempelvis textskrivning, webbdesign, copywriter eller om du är duktig på att göra videos eller att ta fotografier m.m.

• Kolla också in bemanningsföretagets Academic Works hemsida. Här finns en mängd jobb att välja mellan och som alla är avsedda för dig som är student.

Vi hjälper dig hitta rätt lån