Lånat.se

Låna pengar till renovering

Hur kan jag enklast låna pengar till renovering? Du kan ansöka om ett privatlån utan säkerhet online. Detta gör du snabbt och enkelt via din dator, mobil eller surfplatta. Med ditt privatlån så kan du sedan finansiera kostnaderna för den renovering som du vill göra.

Ett privatlån hjälper dig med din renovering

Att renovera är ett riktigt bra drag om man inom en snar framtid vill se ett ökat värde på sin bostad. Det kan ofta handla om ganska stora summor som de flesta inte har på sitt sparkonto, men eftersom det är något man faktiskt tjänar pengar på i längden passar de flesta på att låna pengar till renoveringen när man väl bestämt sig för att köra igång.

Även om benämningen renoveringslån ofta används så är lånet egentligen ett privatlån, eller blancolån som det även kallas , och där du slipper onödiga väntetider och möten med din bank. Summan du kan ansöka om varierar mellan olika långivare, men den lägre gränsen ligger vanligtvis mellan 5.000-10.000 kronor medan maxbeloppet brukar vara ca 500 000-600 000 kronor. Du ansöker enkelt och smidigt via din dator, mobil eller surfplatta och får snabbt besked om din ansökan godkänts.

Som alltid när det gäller en ansökan om lån i Sverige så det din kreditvärdighet som avgör om och hur mycket pengar du får låna. En god kreditvärdighet ger dig goda chanser att kunna låna pengar till lägre räntekostnad medans en lägre kreditvärdighet ger dig färre alternativ ihop med högre räntekostnader.

Din kreditvärdighet avgörs alltid av den lagstadgade kreditupplysningen. Det är alltid ett kreditupplysningsföretag som utför kreditupplysningen på uppdrag av den långivare som du har vänt dig till. När långivaren har tagit del av resultatet från kreditupplysningen så bedöms din kreditvärdighet av långivaren. Dessa beslutar sedan om de ska bevilja dig att låna pengar till renovering eller inte.

Vem kan låna pengar till renovering?

Vad som krävs för att låna pengar till en renovering kan variera en aning mellan olika långivare, men det brukar i de flesta fall handla om:

– Att du måste vara över 18 år gammal, dvs att man uppnått myndighetsstatus. Vissa långivare kan ha en något högre åldersgräns, men 18 år är alltid lägsta åldersgräns.

– Du behöver vara svensk medborgare och folkbokförd i en svensk kommun.

– Ärenden hos Kronofogden får naturligtvis inte heller föreligga, eftersom långivaren alltid kommer att vilja säkerställa att pengarna kommer att bli återbetalda inom den överenskomna tidsperioden.

– Att du har en fast inkomst, antingen från arbete eller pension, samt uppvisar en god återbetalningsförmåga. Studiemedel och bidrag kommer i en del fall inte godkännas som en del av en årsinkomst, men om du är berättigad till dessa bör du ta med dem i din ansökan. Ett vanligt krav på minsta inkomst brukar vara ca 100 000-120 000 kr.

Hur ansöker man om ett renoveringslån?

Att ansöka om att låna pengar till renovering är mycket enkelt och går mycket snabbare än vad det gör hos de fysiska bankerna. Din väntetid är obefintlig innan du får både lånebesked och pengarna på ditt konto. Vilken långivare du än väljer här hos oss så ser dessutom ansökningsprocessen likadan ut:

● Välj långivare på vår hemsida.
● Fyll i det belopp du önskar låna, välj återbetalningstid och fyll i dina personuppgifter.
● Till sist så signerar du din ansökan med hjälp av ditt BankID och sedan är din ansökan ivägskickad och klar. Från start till mål så tar din ansökan högst ett par minuter att göra.

Tänk på att det alltid tas en kreditupplysning när du skickar in en ansökan om lån. Om du vill låna pengar till renovering så är det därför alltid bäst att välja ut någon till högst ett par separata långivare att ansöka hos. Se även till att långivarens räntekostnader är acceptabla samt att du också uppfyller långivarens övriga krav innan du ansöker om ditt lån.

En god idé är också att välja en låneförmedlare här på vår hemsida. Med en låneförmedlare så kan du få flera erbjudanden att ta ställning till trots att endast en enda kreditupplysning kommer att tas. På så vis så belastar du inte din kreditvärdighet mera än vad som är nödvändigt och du kan enkelt kan välja det lån som har bäst villkor.

Kom ihåg att först beräkna hur mycket renoveringen kommer att kosta, på så vis vet du även hur mycket du behöver låna. Räkna på materialkostnaden om du skall göra det själv alternativt se över offerter från hantverkare. Ha även de mindre projekten och detaljerna i åtanke, det är aldrig önskvärt att en renovering lämnas halvfärdig för att pengarna inte räcker till.

Vi hjälper dig hitta rätt lån