Lånat.se

Lån med låg score

Vad innebär ett lån med låg score? Ett lån med låg score innebär att långivaren har lägre krav på dig som låntagare. Detta innebär också att du kan bli beviljad ditt lån även om du skulle ha en lägre kreditvärdighet innehållande flera kreditupplysningar och betalningsanmärkningar.

Hitta ett bra lån som passar dig

Har man en lägre score, kreditscore eller kreditvärdighet som det också kan kallas, så kan man fortsatt ha möjlighet att få låna pengar.

Med en lägre kreditvärdighet så kan dock ens möjligheter bli en aning begränsade samt att de lån som finns tillgängliga även kan erbjudas till en högre räntekostnad. Som alltid när man börjar fundera på att ansöka om ett lån så behöver man fråga sig själv både en och två gånger om exempelvis ett smslån verkligen är nödvändigt.

Ett lån bör alltid ses som den absolut bästa möjliga lösningen som finns tillgänglig. Utöver detta så behöver du också se över din ekonomi så att du vet om att din ekonomi klarar av lånet.

Om beslutet ändå skulle kvarstå att lånet är nödvändigt så är det också dags att börja jämföra lån och deras villkor. Ta hjälp av vår hemsida där vi har jämfört lån och räntekostnader åt dig.

Vi har också sammanställt långivarnas krav och villkor så att du enkelt kan få en överblick över vilka smslån och övriga som passar dina förutsättningar allra bäst. Genom vår hemsida så:

• Ökar du dina möjligheter att få ditt lån beviljat. Du minimerar dina risker att ansöka hos en långivare vars krav du inte uppfyller.
• Du sparar gott om pengar och tid. Du sparar pengar genom att enkelt kunna ansöka till den långivare där räntan är lägst och där du uppfyller villkoren i övrigt. Du sparar tid genom att du slipper samla information och surfa från webbplats till webbplats, du hittar allt du behöver här hos oss på en och samma sida.
• All information och vägledning som du får ta del av på vår hemsida är helt gratis för dig.

Förbättra din score

Det är såklart toppen att man även med en lägre kreditvärdighet har möjlighet att kunna låna pengar när behovet är akut. För att ge sig själv än bättre förutsättningar i framtiden så är det ändå viktigt att göra allt vad man kan för att kunna förbättra sin kreditvärdighet. Detta innebär:

• Försök att öka dina inkomster. Våga löneförhandla med chefen, har du möjlighet att ta på dig extrapass på jobbet eller till och med ett extrajobb så kommer det att göra skillnad för din score.

• Om du skulle ha flera lån och krediter hos olika banker och långivare så är det alltid bra att försöka samla sina lån hos en enda långivare. Med ett enda samlingslån så blir ditt lån större men räntekostnaden går oftast ner, på så vis så sparar du pengar. Dessutom så slipper du dyra administrationskostnader som flertalet lån ofta innebär. Att samla sin lån hos en enda långivare är alltid positivt för sin score.

• Om du absolut inte måste, så håll dig ifrån att dra på dig onödiga kreditupplysningar. Betalningsanmärkningar är också väldigt negativt för ens kreditvärdighet. Se alltid till att betala dina räkningar och fakturor i tid så att du inte drar på dig betalningsanmärkningar som kan leda till att du hamnar i Kronofogdemyndighetens register.

• Försök att inleda ett buffertsparande. Detta kan exempelvis vara ett månadssparande i fonder. Genom detta så visar du för banker och långivare att du har möjlighet att spara pengar, något som alltid är bra för ens kreditvärdighet.

Så ansöker du om ett lån med låg score

Du ansöker genom din dator eller genom ett smslån med din mobiltelefon. Du kan till och med ansöka från din surfplatta om du hellre skulle föredra det. Du väljer långivare på vår hemsida och slussas sedan vidare till långivarens hemsida. Där kommer du snabbt och smidigt att få fylla i din ansökan, detta tar vanligtvis inte mera än ett par korta minuter.

Till sist så får du skriva under din ansökan digital med ditt BankID, efter detta så är din ansökan klar. Lånebeskedet kommer oftast omedelbart. Vid ett positivt besked så betalas dina pengar ut som oftast inom loppet av ett par timmar till som längst inom någon bankdag eller två.

FAQ Lån med låg score

Kan man få ett lån med låg score även om man har flera betalningsanmärkningar?

Ja det är möjligt att exempelvis få ett smslån även om man skulle ha flera betalningsanmärkningar. Här är det dock väldigt viktigt att man först ser över vilka långivare på vår hemsida som accepterar detta innan man skickar iväg sin ansökan.

Kan man få ett smslån utan inkomst?

Det finns långivare som inte har något krav på inkomst även om detta är relativt ovanligt, oftast så krävs någon typ av inkomst. Även här så är det viktig att du först tar del av vår jämförelse av olika smslån, på så vis så kan du enkelt se vilka krav och villkor som ställs.

Är det kreditupplysningsföretaget som beslutar om jag ska få ett lån med låg score?

Nej, det är alltid banker och långivare själva som bestämmer om du ska få ett lån trots en lägre kreditvärdighet. Beslutet fattas efter att de tagit del av kreditupplysningen som det begärt in från det kreditupplysningsföretag som man samarbetar med.

Är det bäst att ansöka om ett lån utan UC när man har låg kreditvärdighet?

Ja det är det. Anledningen till detta beror på att långivare som gör sina kreditupplysningar hos något annat kreditupplysningsföretag (vanligtvis Bisnode eller Creditsafe) än hos UC, mera frekvent godkänner en lägre kreditvärdighet.

Vi hjälper dig hitta rätt lån