Lånat.se

Lån utan inkomst

Vad är ett lån utan inkomst? Ett lån utan inkomst är ett lån man kan ansöka om utan att man har en stadigvarande inkomst. Ett lån utan inkomst ansöker man om online efter att man först har gått igenom vilka långivare som erbjuder detta till sina kunder.

Så väljer du rätt lån utan inkomst

Att kunna få lån utan inkomst kan vara aningen besvärligt men är heller inte långt ifrån omöjligt. Det kräver dock att du noga går igenom långivarnas erbjudanden ihop med deras krav och villkor, något som vi här har valt att hjälpa dig med på vägen.

En viktig detalj när man jämför lån utan inkomst är att se över lånets effektiva räntekostnad, du vill alltid hitta ett lån utan inkomst till en så låg effektiv räntekostnad som det bara är möjligt. Lånets återbetalningstid som egentligen kallas för löptid, är också viktigt att se över.

Om man som låntagare har en lägre kreditvärdighet där man kanske även har en betalningsanmärkning så behöver man också se till att man ansöker om sitt lån hos en långivare som även kan godkänna det.

När man väl har hittat ett lån som passar en så är alltid ansökningsprocessen lika snabb och enkel varje gång. Du ansöker alltid online via din dator eller som ett smslån via din mobiltelefon. Du behöver alltid ha tillgång till en trygg internetuppkoppling när du ansöker vilket även är viktigt att veta om. Om du ansöker via din dator så behöver du också ha ditt BankID nära tillhands, ansöker du istället med ett smslån så behöver du ha tillgång till ditt mobila BankID.

Exempel på när man kan få lån utan inkomst

• När du inte har lön från någon arbetsgivare men istället får ersättning från A-kassa, sjukpenning, pension m.m.

• Om du har ett sparkapital, arv eller värdepapper av något slag.

• Om du ha oregelbunden inkomst som exempelvis vid frilansande, förtroendeuppdrag, vid ledsagarservice m.m.

• När du inte har någon inkomst överhuvudtaget men en deklarerad inkomst från föregående år som uppfyller långivarens krav. Många långivare väljer att se till din senaste deklaration, vilket innebär att de ser till vad du tjänade under det föregående året och inte det aktuella året.

• Om du kan ha en medlåntagare på ditt lån. Här anser långivaren att deras risk minskar vilket gör att du kan godkännas ett lån utan inkomst.

• Om du kan ha en eller flera borgenärer som går i god för att du kan återbetala lånet. Även här minskar långivarens risk och dina chanser förbättras avsevärt.

Ifall du har en medlåntagare eller en eller flera borgenärer på ditt lån så är det viktigt att komma ihåg att dessa är betalningsansvariga om du själv inte klarar av att avbetala ditt lån.

Lånebesked och låneutbetalningar vid lån utan inkomst

Ditt lånebesked får du vanligtvis omgående, detta kan antingen ske direkt på skärmen på den enhet som du ansöker om lånet ifrån eller till den E-post. Låneutbetalningar kan ske som snabbast från inom en kvart och upp till inom ett par timmar. Ett lån utan inkomst brukar sällan har längre utbetalningstid än som längst någon bankdag.

Hur snabbt du får ditt lån beror även på vilken tid i veckan som du ansöker om lånet och om du och din valda långivare är kunder i en och samma bank. Vill man underlätta för snabbast möjliga utbetalningstid så är det också värt att se över detta på förhand.

FAQ – Lån utan inkomst

När jag ansöker genom ett smslån, hur mycket kan jag ansöka om?

Hur mycket du kan ansöka om, oavsett om din ansökan görs genom ett smslån eller via din dator är beroende på din kreditvärdighet och på vilken långivare du väljer.

Kan man ansöka om ett lån utan inkomst hos flera långivare?

Ja det kan man göra. Var bara uppmärksam på att en kreditupplysning kommer att göras för varje enskild ansökan som du skickar in. Här är det med andra ord betydligt bättre att vara selektiv och välja ut ett fåtal bra långivare istället för att ansöka hos alla.

Finns det krav för att kunna få lån utan inkomst?

Ja, allmänna krav är att du är minst 18 år fyllda, vissa långivare kan även ha en minsta åldersgräns på 20-22 år. Du behöver även vara svensk medborgare och skriven i en svensk kommun. Du får heller inte ha någon skuld hos Kronofogden. Utöver detta så kan även andra krav och villkor förekomma hos de olika långivarna då de alla är unika aktörer.

Spelar det någon roll om man ansöker genom smslån eller via sin dator?

Du har precis samma möjligheter och krav att uppfylla oavsett om du väljer att ansöka genom ett smslån på din mobiltelefon eller om ansöker via din dator. Vilken enhet du helst föredrar att ansöka från är enbart en fråga om personlig tycke och smak.

Vi hjälper dig hitta rätt lån