Lånat.se

Låna pengar till aktier

Kan man låna pengar till aktier? Ja, du kan låna till aktier genom att:
1. Ansöka om ett privatlån på nätet genom din dator, mobil eller surfplatta.
2. Ansöka om ett privatlån hos din vanliga bank.
Vid ett beviljat lån så väljer du själv vilka aktier du vill investera i.

Låna till aktier, en investering på sikt!

Att investera i aktier är idag en väldigt vanlig form av kapitalplacering. Det finns olika typer av risker förenat med olika typer av aktier – vissa är i det närmaste riskfria och ger en mindre avkastning på lång sikt, andra har mer osäkert värde men kan samtidigt ge hög avkastning väldigt snabbt om man vet när man skall köpa och sälja för att få den största vinstmarginalen.

Innan du lånar pengar till aktier bör du tänka över vilken typ av investering som passar dig bäst. Om du inte är så insatt i ämnet och dina marginaler i slutet av månaden inte är så stora kanske det passar bättre med en försiktigare aktieportfölj som ger vinst i det långa loppet.

Har du däremot kunskap, eller god rådgivning, och klarar av tillfälliga ekonomiska motgångar som kan uppstå väljer du kanske hellre en mer riskabel investering som kan ge väldigt stor utdelning och snabba pengar.

Med avkastningen från dina aktier kan du då betala av lånet, och när lånet är betalt är det ren vinst som kommer in på ditt konto varje månad, och det är just därför så många väljer att låna för att investera på börsen.

Viktigt att tänka på när du skall låna pengar till aktier

Att låna pengar till att investera är alltid bättre än att låna för att konsumera. Hela tanken bakom investeringar är att man efter en tid har mer pengar än vad man började med så var noga med att välja vad som passar just din privatekonomi. Bara för att en viss sak fungerat för grannen eller en kompis behöver det inte vara rätt drag för dig.

När man lånar pengar till aktier handlar det om ett sk privatlån. Detta innebär att hela processen från ansökan till utbetalning sköts online, utan långa möten med din bank eller långa väntetider.

En annan stor fördel är att man inte behöver uppvisa någon säkerhet för att få den här typen av lån till aktier. Det är alltid smart att jämföra olika långivare eftersom villkoren kan skilja en hel del mellan olika aktörer, och det ligger i ditt intresse att välja det som för dig är det förmånligaste alternativet istället för att ta första bästa du ser. Viktiga faktorer är effektiv ränta, extra avgifter samt totalkostnaden för lånet.

Låna pengar till aktier – steg för steg

– Efter att du har jämfört lån och dess krav och villkor så väljer du din långivare här på vår hemsida.

– Du fyller sedan i en digital ansökan med dina personliga uppgifter, detta kan du göra vilken tid på dygnet som helst sju dagar i veckan. En ansökan är sällan bindande, men välj ut dem som bäst passar dina förutsättningar.

– Välj hur mycket du vill låna till aktier och hur lång tid du vill ha för att betala tillbaka pengarna. Denna typ av lån kan du betala tillbaka helt eller delvis om du t ex får bra utdelning på dina aktier, helt utan straffavgifter eller. Så om du vill lägga till lite extra löptid för att få en lägre månadskostnad kan du alltid justera det senare om ekonomin tar fart.

– När du skickat in uppgifterna får du ofta ett preliminärt svar med en gång, när det definitiva svaret kommit – ofta inom 24 timmar – kan du ha pengarna på ditt konto redan inom några timmar, ibland kan en utbetalning ta upp till ett par bankdagar som allra längst. Efter att du har fått tillgång till dina pengar så kan du omedelbart börja investera i din framtid.

Vanliga krav för att få låna till aktier

Du kan snabbt, enkelt och smidigt låna pengar till aktier genom att välja en långivare här på vår hemsida. Kraven som långivarna ställer kan vara lite olika, men det vanligaste är att:

● Du måste vara myndig.
● Du måste ha en fast inkomst om minst ca 100 000-120 000 kr. De flesta kreditgivare erbjuder lån alltifrån 5.000- 600.000 kronor, och ju högre din deklarerade inkomst är desto större lån till aktier får du tillgång till.
● Du behöver vara folkbokförd i Sverige och svensk medborgare.
● Du får inte ha skuld eller anmärkning hos Kronofogden.

Om du uppfyller dessa krav och har skaffat dig en uppfattning om vilken långivare som har dem för dig bästa villkoren är det bara att skrida till verket. Bra att veta om att en kreditupplysning alltid görs när man ansöker om ett lån i Sverige, detta gäller oavsett hur högt eller hur lågt beloppet det är frågan om och också oavsett vilken långivare man än vänder sig till.

Kreditupplysningen utförs av ett kreditupplysningsföretag på uppdrag från långivaren. Kreditupplysningsföretaget delger sedan långivaren resultatet från kreditupplysningen och utefter denna så fastslår långivaren din kreditvärdighet. Det är sedan alltid din kreditvärdighet som ligger till grund för om din ansökan ska accepteras och i sådana fall till vilka villkor.

Vi hjälper dig hitta rätt lån