Lånat.se

Låna pengar till utbildning

Hur kan jag låna pengar till utbildning? Du kan ansöka om ett privatlån på nätet eller genom att vända dig till en fysisk bank. Om du gör din ansökan online så får du snabbt lånebesked och snabb utbetalning om din ansökan blivit godkänd.

En investering att låna pengar till utbildning

De flesta utbildar sig i ungdomen och jobbar sen hela livet i olika yrken men många gånger kan det kännas som man kört fast och hamnat i ett ekorrhjul. Samma monotona uppgifter hela tiden och inget nytt och intressant händer på jobbet. Sakta börjar en tanke mala om att det skulle vara kul att vidareutbilda sig, eller utbilda sig till något helt annat än det man gjort tidigare. Känner du igen dig? Ja då är du långt ifrån ensam om att känna på samma sätt.

Största hindret är ju hur man ska försörja sig under tiden man läser. Kanske finns det inga möjligheter till studiebidrag eller så är det för lite pengar för att det ska gå runt ekonomiskt. I sådana lägen kan det bli intressant med möjligheten att låna pengar till utbildningen. det som blir viktigt är att tänka igenom hur mycket man måste låna, det ska ju en vacker dag betalas tillbaka. Och förhoppningsvis så får man en högre lön efter det att man är klar med utbildningen.

För att hjälpa dig på traven när du vill gå den där utbildningen som du så länge har gått och drömt om så har vi också samlat Sveriges bästa lån som du kan ansöka om online. Alla långivare som du kan hitta på vår sida erbjuder privatlån som är avsett för privat konsumtion. Med ditt privatlån så kan du sedan nyttja pengarna till din utbildning på det sätt som du själv önskar.

Innan du lånar pengar till din utbildning

Fundera först och främst på vilken utbildning du vill gå och se över utbildningens kostnad och kringkostnader. På så vis så tar du enkelt reda på hur mycket pengar du behöver låna till din utbildning när det gäller privatlån.

Om du istället väljer en utbildning på universitet, utbildningsföretag eller högskola och som bedriver själva utbildningen själva, ja då kan andra finansieringsalternativ finnas. På utbildarnas hemsidor så brukar all information om vilka möjligheter som finns för att låna pengar till utbildning stå. Är det lån via CSN som intresserar dig så måste studierna ge rätt till studielån, kolla med den som utbildningsansvarig på den utbildning du tänkt gå.

Krav för att få låna pengar till utbildning

Det kan variera på olika långivare men vissa krav har många långivare gemensamt. Följande villkor är vanligt förekommande:

● Vara minst 18 år fyllda

● Vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige

● Viss inkomst, vanligtvis minst ca 100 000 – 120 000 kr.

● Inget aktivt ärende hos Kronofogdemyndigheten.

Ansök om att låna pengar till utbildning, så här gör du

Välj långivare på vår hemsida. Kom ihåg att alltid först jämföra lånens räntekostnader och övriga villkor, på så vis så kan du enkelt välja ett lån som passar din ekonomi och dina förutsättningar.

Du får sedan fylla i din önskan om lånebelopp och återbetalningstid, du kommer klart och tydligt att se månadsbelopp och räntesatser. När du är nöjd med valen så får du fylla i namn och andra personuppgifter.

Till sist så får du signera din ansökan med ditt BankID och sedan är din ansökan ivägskickad och klar. Du får i regel svar direkt om ansökan godkänns. Ditt privatlån utbetalas sedan till ditt bankkonto inom som oftast ett par bankdagar. Tänk på att inte ansöka hos alltför många olika långivare eftersom det tas en kreditupplysning på dig som person för varje ansökan. Det kan sänka din kreditvärdighet om det är många kreditupplysningar gjorda.

Låna pengar till utbildning genom låneförmedlare

När du vill låna pengar till utbildning så har du också möjlighet att vända dig till en trygg låneförmedlare här på vår hemsida. En låneförmedlare samarbetar ofta med 30–40 olika långivare. Vid en ansökan så gör låneförmedlaren en förfrågan hos samtliga långivare som de samarbetar med och hör efter vilka som är villiga att låna ut pengar till dig.

Inom 24 timmar så behöver långivarna ha svarat låneförmedlaren om de skulle ha ett erbjudande till dig. Låneförmedlaren kontaktar dig sedan med de erbjudanden som finns att ta ställning till. På så vis så kan du enkelt välja det erbjudande som är bäst. Trots att du kan få flera erbjudanden att fundera på så tas endast en enda kreditupplysning, något som gör att din kreditvärdighet nästan hålls helt intakt.

Vi hjälper dig hitta rätt lån