Lånat.se

Vad är ett BankID lån?

Ett BankID lån är ett lån som man ansöker om på nätet och där man signerar ansökan genom att skriva under med sitt BankID. Du kan ansöka om lånet via din mobil, dator eller surfplatta så länge du har ett BankID installerat.

Ett BankID lån för hastiga utgifter och planerade kostnader

Ibland i livet dyker det upp tillfällen i livet som man varken kan eller vill missa. Den där motorcykeln som du så länge drömt om och som så sällan är till salu och nu plötsligt finns den bara där i annonsen. Kanske drömmer ni om att renovera huset eller att skaffa en ny familjemedlem med 4 tassar.
Även plötsliga utgifter som att bilen behöver lagas till att ens glasögon går sönder är även de tråkiga utgifter som behöver kunna finansieras.

Ja listan över vad lite extra pengar kan användas till kan göras lång och ser sannerligen annorlunda ut för varje hushåll. Tyvärr är inte alltid bankkontot påfyllt för att matcha de behov och önskningar som kan uppstå med kort varsel.

En låneprocess hos den vanliga banken kan vara en smula omständlig och kanske finns det inte ens möjlighet att låna hos din vanliga bank just när behovet och önskan uppstår. Det är också här som ett bra lån med signering med BankID kan komma väl tillhands.

Jämför lån på vår hemsida och se över vilket lån med tillhörande räntekostnader och övriga villkor som passar dig. När du väl är redo att skicka in din ansökan så tar den endast ett par korta minuter att fylla i och att skicka iväg.

Så gör du för att ansöka om ett BankID lån

För att ha möjlighet att ansöka om ett BankID lån hos någon av de långivare som du hittar här hos oss så krävs det till att börja med att man innehar ett BankID.

Ett BankID skaffar man direkt via sin bank. Hanteringen skiljer sig åt en del mellan de olika bankerna, så det bästa är att besöka just din banks webbsida och där läsa mer om hur du går tillväga för att skaffa ditt eget BankID.

Efter detta så är det dags att ta del av den lånejämförelse som vi har hjälpt dig med här på vår sida. Detta gör att du enkelt kan välja ut den långivare som har de krav och villkor som du kan uppfylla och som passar dig och din ekonomi allra bäst. När du sedan väl har bestämt dig för en långivare så går låneprocessen alltid till på samma sätt:

• Klicka dig in på långivarens annons här på vår hemsida. Du väljer själv om du vill ansöka med din dator, mobil eller surfplatta.
• Fyll i de uppgifter som långivaren önskar få svar på.
• Signera din ansökan med ditt BankID. Klart.

Ditt lånebesked kommer oftast omedelbart på din skärm eller skickad till din E-post. Alla långivare som du kan hitta på vår hemsida erbjuder dessutom snabba utbetalningar av lån.

Med vissa långivare så har du dina pengar inom ett par timmar och ibland även än snabbare än så. Det är dock vanligare att det kan ta upp till någon bankdag innan du har dina pengar.

Vad är ett BankID?

BankID är ett sätt att identifiera sig elektroniskt. I takt med att samhället blir mer och mer digitaliserat ges vi också möjlighet att sköta våra vardagssysslor mer digitaliserat och elektroniskt. Detta sker genom att vi till exempel kan använda oss av vårt BankID som en elektronisk legitimation. BankID används idag av de flesta kommuner och myndigheter samt i många andra tjänster i samhället.

Som exempel kan man använda sitt BankID för att identifiera sig på 1177 och få information om bokade läkarbesök och provresultat. Vi kan använda vårt BankID för att anmäla olika ärenden hos Försäkringskassan och när vi gör vår årliga deklaration hos Skatteverket. När vi swishar pengar till någon och som ett sätt att identifiera oss och logga in på vår vanliga bank.

Fler och fler företag har också börjat använda sig av BankID som inloggning till sina hemsidor vilket gör att kunderna slipper komma ihåg olika lösenord och kundnummer till de olika företag man är kund hos. Samtidigt ökar det också säkerheten för att det verkligen är rätt person som får tillgång till den information som finns i en kundprofil.

BankID och säkerhet

BankID är ett sätt att identifiera sig digitalt. Dt är viktigt att komma ihåg att en signering för ett BankID lån är precis lika bindande som en signering med fysisk underskrift, så det är viktigt att vara rädd om sitt BankID och skydda det på de olika apparater man har det installerat på.

Man ska ALDRIG lämna ut sitt BankID till någon över telefon om man inte på ett säkert sätt kan verifiera att den man talar med verkligen representerar det företag de utger sig att ringa från. Det allra bästa är att själv ringa upp det officiella telefonnumret till det företag man söker för att på så sätt undvika att bli lurad och säkerställa att det är rätt företag eller person man talar med.

Tyvärr finns det många bedragare som ringer upp och utger sig för att vara någon annan än de egentligen är och som försöker få tillgång till dina privata uppgifter genom att be dig använda ditt BankID. Var uppmärksam på vem du talar med och lämna aldrig ut ditt BankID till främmande personer.

FAQ – BankID lån

Kan man ansöka om flera lån med BankID?

Ja du kan ansöka om så många lån du önskar även om det är rekommenderat att enbart ansöka till ett par få utvalda. Orsaken till detta är att det alltid tas en kreditupplysning för varje specifik ansökan. Flera ansökningar kan därför minska ens möjligheter att få lån då långivare kan dra öronen åt sig när de ser att flera kreditupplysningar har gjorts.

Vad krävs för att kunna ta ett BankID lån?

Utöver att du har ett installerat BankID på den enhet som du ansöker om lånet ifrån så behöver du även vara minst 18 år och svensk medborgare boendes i Sverige. Ett visst krav på inkomst finns vanligtvis också. Du får heller inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Kan man få ett lån trots betalningsanmärkningar?

Det finns flera långivare som kan acceptera detta. När du jämför lån på vår hemsida så kommer du också att kunna se de långivare som accepterar att låntagaren har betalningsanmärkningar.

Kan man ansöka om sitt lån utan UC?

Ja det är möjligt att ansöka om ett lån utan att långivaren gör sin kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). De långivare som inte gör kreditupplysningar hos UC gör dessa vanligtvis istället hos Bisnode eller Creditsafe.

Vi hjälper dig hitta rätt lån