Lånat.se

Onlinelån

Vad är ett onlinelån? Ett onlinelån är ett lån som man ansöker om på nätet via sin dator, mobil eller surfplatta. Onlinelån är ett lån utan säkerhet och ger dig alltid snabbt lånebesked och snabb utbetalning av pengarna till ditt konto.

Så fungerar ett onlinelån

Fördelen med ett onlinelån, är att det är snabbt och bekvämt, du gör din ansökan på bara några minuter närsomhelst på dygnet. Det enda du behöver är en stabil internetuppkoppling för att smidigt fylla i en ansökan med ditt BankID, och när din ansökan blivit godkänd kan du förvänta dig att ha pengarna på ditt konto från inom 15 minuter och upp till inom ett par bankdagar som allra längst.

Hur snabbt du kan få dina pengar beror på vilket lånebelopp du har ansökt om, vilken långivare du har valt och när i veckan som du skickat in din ansökan. Med ett onlinelån så behöver du inte längre vänta på att få ett möte med banken eller anpassa dig efter deras öppettider. Du behöver heller inte tala om vad du ska använda pengarna till, du kan alltså låna till vad du vill.

Ett onlinelån kräver ingen säkerhet, som t ex ditt hus eller din bil. Kraven du som låntagare måste uppfylla kan vara lite olika, så det är alltid bra att jämföra olika långivare innan du skickar iväg din ansökan. Att man är myndig, är svensk medborgare, har någon typ av inkomst och ingen skuld hos Kronofogden, brukar vara gemensamma krav hos de flesta långivare.

När du har bestämt dig för att ansöka om ett onlinelån så gör du det alltid genom att välja en trygg och bra långivare här på vår hemsida. Du kan enkelt jämföra långivarnas krav och lånens räntesatser. Alla långivare är under statlig tillsyn av Finansinspektionen, vilket innebär att du som långivare alltid kan känna dig trygg och säker när du gör dina val.

Tänk på detta innan du ansöker om ett onlinelån

Trots att du kan låna pengar till precis vad som helst är det aldrig att rekommendera att du tar ett lån för att t ex shoppa, gå på krogen eller för att betala av ett annat lån.

En ordnad privatekonomi som håller i längden ska man alltid sträva efter, men oväntade utgifter kan uppstå för oss alla. Swedbank i samarbete med Sifo gjorde en undersökning 2018 som visade på att 14% av hushållen i Sverige inte skulle klara av en oväntad utgift på 5.000 kronor.

Bilen kan gå sönder och behöva en kostsam reparation, ett akut tandläkarbesök eller en intensivkurs för att ta körkortet som står mellan dig och ditt drömjobb är alla vanliga anledningar för att söka ett onlinelån.

Låna bara summan du vet att du behöver, och som du vet att du kan betala tillbaka snabbt utan att få problem. Räntan på ett onlinelån är något högre än ett vanligt banklån, men kräver ingen säkerhet eller omständliga blanketter och ger mycket snabbare utbetalningar.

Så väljer du rätt lån

1) Se till att du uppfyller kraven som låntagare som din tänkta långivare ställer. Ju större summa du behöver låna, desto högre inkomstkrav ställs det. Du måste visa att du har en god återbetalningsförmåga så att du kan betala tillbaka pengarna inom den överenskomna tidsperioden.

2) Välj en realistisk återbetalningsperiod. Se över din ekonomi, gör en budget och se hur din tänkta månadskostnad passar in med övriga utgifter.

3) Jämför långivare och deras villkor. Det kan skilja mycket när det gäller effektiv ränta och själva totalkostnaden på ditt lån, så jämför alltid innan du bestämmer dig så att ditt onlinelån inte blir dyrare än nödvändigt. Vi hjälper dig att genom ett klick få en snabb och tydlig jämförelse mellan alla långivare du är intresserad av, så att du vet att du väljer det alternativ som passar bäst för just dig och dina förutsättningar.

4) När du ansöker om ett onlinelån bör du räkna med att det görs en kreditupplysning. Det finns långivare som godkänner en eller t o m flera betalningsanmärkningar, men då brukar räntesatsen vara högre. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto bättre erbjudanden kommer du att få. När en långivare annonserar om lån utan UC betyder det inte att det inte görs en kreditupplysning, det betyder bara att det inte är Upplysningscentralen som står för själva kollen utan det är något annat företag som i sin tur inte jämför sina uppgifter med UC.

Så kan du förbättra din kreditvärdighet

En hög kreditvärdighet ger dig bättre villkor när du ansöker om ett lån, det är en uppskattning av dina möjligheter att betala tillbaka pengarna du vill låna. Vad anser då banker och långivare är det som påverkar din ekonomi och som gör dig till en säker låntagare? Ja, detta gäller allra främst att du har:

● En stabil inkomst över längre sikt.
● Betalat alla räkningar i tid utan betalningspåminnelser och betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning avskrivs efter 36 månader.
● Få dyra lån och krediter hos olika långivare. För att förbättra sin kreditvärdighet är det därför alltid bättre att försöka samla dyra lån och krediter hos en enda långivare.
● Få gjorda kreditupplysningar.
● Ett aktivt sparande i en eller flera former.
● Inget aktivt ärende hos Kronofogden.

Sträva efter att få en så stabil privatekonomi som möjligt, för om sedan olyckan är framme eller du behöver ett snabbt tillskott i kassan kommer du att få bästa möjliga villkor när du ansöker om ditt onlinelån. Gör en årsbudget eller en månadsbudget, glöm inte utgifter som t ex försäkringar och terminsavgifter. Ett lån kan vara en livboj som hjälper oss ur en svår situation, men det ska aldrig vara hålet som får båten att sjunka.

Vi hjälper dig hitta rätt lån