Lånat.se

Swishlån

Vad är ett Swishlån? Med ett Swishlån så kan du göra en betalning av ditt lån på ögonblicket. Det förväntas inom kort även att bli möjligt att kunna låna pengar via Swish. Med ett framtida Swishlån så kommer man att kunna få sitt lån direkt utbetalat till sitt bankkonto.

Låna penar med Swish

Att man ska kunna låna pengar med Swish är något som många nu går och väntar på. En lansering verkar vara runt knuten och där svenska låntagare förhoppningsvis strax inte bara kunna skicka iväg sina lånbetalningar utan även ska kunna få möjligheten att kunna ta emot en lånutbetalning via Swish.

2012 så lanserade företaget Getswish AB mobilapplikationen Swish med fler av de svenska storbankerna i ryggen. Med Swish så möjliggjordes det att betalningar både kunde skickas och tas emot omedelbart. Att mobilapplikationen blev en dundersuccé vet nog de flesta vid det här laget, att det är välkända storbanker bakom företaget gör också att betalningsmetoden är en trygg betalningsmetod för hundratusentals svenska kunder.

Swish som återbetalningsmetod

Det finns ett urval av svenska långivare som erbjuder lånåterbetalningar via Swish. Idag så är det allra vanligast att det främst är långivare som erbjuder snabblån som accepterar lånbetalningar via Swish.

När du ska göra en betalning till en långivare som erbjuder snabblån så Swishar du ditt lån ungefär på samma vis som när du skickar iväg ett SMS, detta betyder att långivaren alltid får sina pengar på ögonblicket.

Att nyttja denna tjänst är något som verkligen underlättar för att återbetalningar ska kunna ske i tid. Som låntagare så minskar återbetalning med Swish risken för att man ska dra på sig onödiga och dyra förseningsavgifter eller till och med jobbiga betalningsanmärkningar.

Så skaffar du Swish

För att du ska kunna ladda ner mobilapplikationen Swish så behöver du ha en smartphone som exempelvis en iPhone eller en Android. Har du en iPhone så laddar du ner Swish via App Store, skulle du däremot ha en Android så laddar du ner applikationen genom Google Play och Play butik-appen.

Efter att du har laddat ner applikationen till din smartphone så behöver du registrera dig som Swishanvändare. Detta gör du genom att logga i din internetbank och där sedan koppla ditt mobilnummer och ditt bankkonto till Swish.

Om frågor eller funderingar skulle uppstå på vägen så kontakta alltid din bank för att få snabb support med det som du kan tänkas behöva hjälp med.

När du vill ansöka om ett snabblån med Swish som återbetalningsmetod

Att kunna göra sina lånebetalningar med Swish är superenkelt och otroligt smidigt, tjänsten är även en suverän möjlighet att få en bättre överblick över sin ekonomi. Risken att bli sen med sina betalningar minskar också, så som vi även har varit inne på sedan tidigare.

Trots detta så får man inte glömma bort vikten av att först jämföra lån och deras räntekostnader. Att Swish används som en snabb betalningsmetod hos en långivare bör istället ses som ren riktig bra bonustjänst och inte huvudanledningen varför man väljer just det lånet.

Vad du kan få för räntekostnad på ditt lån bör helt enkelt alltid vara det som är prioriterat. Utöver detta så behöver du som alltid se över lånens villkor så att du ser att dessa är acceptabla för dig samt så att du även ser att du uppfyller de krav som ställs från långivaren.

Hur mycket kommer jag att kunna låna med Swish?

Hur mycket pengar du kommer att få låna med Swish kommer att bli upp till varje enskild långivare att besluta om och som erbjuder tjänsten. När Swishlån väl lanseras på marknaden så kommer som alltid grunden till hur ett pass högt lån man kan bli beviljad att baseras på den individuella kreditupplysningen.

En kreditupplysning är lagstiftad och kommer precis som vid alla ansökningar om lån idag även att göras vid kommande Swishlån. Det är den enskilda långivaren som sedan fattar ett beslut om ett kommande Swishlån ska godkännas eller inte.

Krav för att låna pengar med Swish

Om du kommer att vilja låna pengar med Swish längre fram så kommer vissa krav och villkor att vara generella hos samtliga långivare. Grundkraven är att du är minst 18 år fyllda och att du inte har en skuld hos Kronofogden.

Du kommer även att behöva vara svensk medborgare och boendes i Sverige. En viss taxerad årsinkomst kommer också troligtvis att behöva uppvisas, inte så sällan så är kravet från långivarna en minsta inkomst av ca 100 000 – 120 000 kr per år.

Utöver dessa grundkrav så kommer alltid övriga krav och villkor att kunna tillkomma hos varje enskild långivare. Så när väl möjligheten att låna pengar med Swish lanseras i Sverige så kom som vanligt ihåg att jämföra långivare som kommer att erbjuda tjänsten.

Swishlån, alltid tryggt och säkert

Som både betalningsmetod och som kommande metod att också ta emot lånebetalningar så är alltid Swish tryggt och säkert. Du kommer alltid att ha ditt eget telefonnummer och ditt eget bankkonto kopplat till tjänsten.

Detta innebär att det alltid är du själv och ingen annan som kan använda ditt telefonnummer eller ditt bankkonto och att alla inbetalningar och utbetalningar sker genom dig.

Ett snabblån med Swish för alla plötsliga utgifter

Alla kan vi drabbas av hastiga och olustiga kostnader i vår vardag och som leda till att vår ekonomi kan få svårt att klara av detta. Det finns exempelvis statistik från en undersökning som Swedbank gjorde i slutet av 2018 tillsammans med Sifo som visade att 14% procent av de svenska hushållen inte skulle klara av en oförutsedd utgift på 5 000 kronor.

Då det var ett par år sedan undersökningen gjordes så är det troligt att denna siffra idag är än högre. När en plötslig utgift uppstår så är det heller inte alla som har möjlighet att vända sig till sina föräldrar för att be om hjälp eller att på något annat vis kunna lösa sin akuta situation.

När inga andra lösningar finns att tillgå så kan här ett kommande snabblån genom Swish vara svaret. Innan du ansöker om ditt snabblån så se alltid till att du vet med dig att du kommer att kunna klara av att betala tillbaka ditt snabblån.

Gör upp en budget över hushållets inkomster och utgifter och låt budgeten sedan ge dig god vägledning i vad som är möjligt eller inte. Säger budget nej så är det bättre att avstå lånet och att fundera på en alternativ lösning.

Att ansöka om att låna pengar med Swish kommer att vara otroligt enkelt och för vissa till och med kanske för enkelt. Det är därför viktigt att du enbart nyttjar den kommande tjänsten med Swishlån om du verkligen behöver pengarna.

Ta heller aldrig ett snabblån med Swish för att använda till onödig nöjeskonsumtion, detta kan för många leda till att man hamnar i en skuldfälla som kan vara svår att ta sig ur.

FAQ – Swishlån

Kommer jag att kunna låna pengar med Swish hos alla långivare?

Till en början så kommer det vara ett urval av långivare som erbjuder tjänsten att låna pengar med Swish. Det är mycket troligt att tjänsten kommer att bli så pass populär att det längre fram kommer att vara möjligt att låna pengar med Swish hos majoriteten av långivare online.

Vad kan man låna pengar till med Swish?

Ett lån med Swish kommer att vara ett lån utan säkerhet. Detta innebär att lånet är till för privat konsumtion och att du själv bestämmer vad du vill nyttja lånet till.

Kommer man att kunna ansöka om Swishlån även med betalningsanmärkningar?

Ja, det kommer att finnas flera långivare som erbjuder snabblån som även kommer att kunna erbjuda Swishlån trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Kommer man att kunna ansöka om flera lån med Swish om man vill?

Ja det kommer man att kunna göra. Det är dock viktigt att komma ihåg att det alltid kommer att göras en kreditupplysning i samband med ett lån med Swish, precis som det även gör med alla andra typer av lån. Det är därför alltid rekommenderat att nyttja tjänsten klokt och enbart om du verkligen behöver lånet.

Vi hjälper dig hitta rätt lån