Lånat.se
Saneringslån
Vad är ett saneringslån? Ett saneringslån är ett lån som gör det möjligt för dig att lösa dyra lån och krediter som du har hos olika långivare. Med ett saneringslån så samlar du dina lån hos en enda långivare istället för att ha lån hos flera olika långivare.
Jämför saneringslån
Ett saneringslån kan tas utan att långivaren har en säkerhet för lånet, det är även dessa lån som du kan hitta här på vår hemsida. När lånet är utan säkerhet, eller pant som det även kallas, så blir det även än viktigare att jämföra lånens räntekostnader och övriga villkor.
Innan du ansöker om ett saneringslån så behöver du först sätta dig ned och räkna ut det totala beloppet som du är skyldig på alla de lån som du önskar lösa. Efter detta så är det dags att ta sig en noggrann titt här på vår hemsida för att först och främst jämföra lånens effektiva räntekostnader.
Lägsta möjliga effektiva räntekostnad på ditt lån gör att du sparar pengar på att välja just det lånet före något annat dyrare lån. Skillnaden på dessa lån emellan kan vara många tusenlappar om året, så att ta ett par få minuter att noga jämföra lån kommer alltid att vara värt det i slutändan för dig.
Utöver räntekostnader så behöver du också se så att du uppfyller långivarens övriga krav. Detta är viktigt då du annars riskerar att skicka in en ansökan till en långivare som direkt kommer att ge dig ett avslag på din ansökan.
Resultatet av detta blir att din kreditvärdighet försämras och att det kan vara svårt att få ett lån överhuvudtaget. Skulle ändå ett lån beviljas så kan det också innebära att räntekostnaden blir än högre än vad du först hade tänkt.
Så ansöker du om ett saneringslån/h2>
När du väl har räknat ut vilket belopp som du behöver låna samt hos vilken långivare du ska ansöka om ditt saneringslån, ja då är din ansökan alltid lika enkel och smidig:
• Klicka dig in på den långivare som du har valt ut här på vår hemsida. Du ansöker genom din mobil, laptop, stationära dator eller surfplatta.
• Du fyller sedan i dina personuppgifter, ibland så kan en långivare efterfråga ytterligare information för att kunna behandla din ansökan.
• Till sist så tar du fram ditt BankID och signerar din ansökan. Efter detta så är din ansökan också inskickad och klar på under ett par minuters tid.
Beroende på vilken långivare du har ansökt om ditt saneringslån hos så får du ditt besked antingen till din enhet du ansökt ifrån eller till din E-postadress. Ditt lånebesked kommer vanligtvis omgående oavsett vilken långivare du valt.
Om du skulle få ditt lån beviljat så kan du antingen låta långivaren lösa dina befintliga lån och krediter eller så kan du göra detta själv. Om du själv skulle välja att lösa dina lån så är det bäst att först kontakta den långivare som du vill lösa en skuld hos och meddela detta.
Saneringslån utan UC
Det finns även möjlighet att ansöka om ett saneringslån utan UC. Om det är ditt önskemål att ansöka om ett lån utan UC så hittar du även dessa lån här på vår hemsida. Det kommer klart och väldigt tydligt att vara utmärkt om långivaren gör sina kreditupplysningar med UC eller utan UC.
Med ett lån utan UC så görs vanligtvis långivaren sina kreditupplysningar hos andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Fördelen med lån utan UC är främst att en lägre kreditvärdighet ofta tillåts samt att ens kreditvärdighet hålls intakt hos UC.
Krav och villkor
Som vid alla olika typer av lån så är det din kreditvärdighet som ligger till främsta grund för om du ska kunna få ett saneringslån beviljat eller inte. Denna avgörs av den lagstiftade kreditupplysningen som alltid görs i samband med att man ansöker om att låna pengar i Sverige.
Resultatet av kreditupplysningen delges sedan till långivaren från det kreditupplysningsföretag som långivaren samarbetar med. Det är sedan helt upp till långivaren om de ska bevilja dig ditt saneringslån.
Utöver detta så finns allmänna krav som att man är +18 år, svensk medborgare, folkbokförd i Sverige, ingen skuld hos Kronofogdemyndigheten. Ett krav på viss inkomst krävs vanligtvis också, hur mycket denna behöver vara på är upp till varje enskild långivare.
Ytterligare specifika krav och villkor kan också finnas mellan de olika långivarna, så det är alltid bäst att ha som regel att först jämföra lån hos oss innan du skicka in din ansökan.